HomeinetPorsche blamed for catastrophic fire on ship with cargo of electric vehicles

Porsche blamed for catastrophic fire on ship with cargo of electric vehicles

Το 2022, ξέσπασε φωτιά σε πλοίο που μετέφερε πολυτελή αυτοκίνητα, με κόστος τουλάχιστον 236 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα μια αγωγή ισχυρίζεται ότι ένα ηλεκτρικό Porsche φέρει την ευθύνη.

Μια φωτιά ξέσπασε σε πλοίο με πολυτελή αυτοκίνητα το 2022, κόστους 236 εκατομμυρίων. Μια αγωγή κατηγορεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Porsche.

Τον Φεβρουάριο του 2022, μια άγρια φωτιά ξέσπασε στο Felicity Ace ενώ το πλοίο ήταν κοντά στις Αζόρες, ένα αρχιπέλαγος στη μέση του Ατλαντικού που ανήκει στην Πορτογαλία. Το πλοίο, που μετέφερε 3965 πολυτελή οχήματα από τη Γερμανία στις Ηνωμένες Πολιτείες, αργότερα αναποδογύρισε και βυθίστηκε σε εκτιμώμενο κόστος τουλάχιστον 236 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Οι 22 μέλη του πληρώματος κατάφεραν να διαφύγουν ανέπαφα, αλλά το πλοίο έμεινε απροσάρμοστο.

See more: All the details that prove why electric vehicles are more harmful than petrol vehicles for the environment!

Το πλοίο είχε μεταφέρει οχήματα από τον Όμιλο Volkswagen, με επωνυμίες στο σκάφος περιλαμβάνοντας Porsche, Audi, Lamborghini, Bentley, Bugatti και Volkswagen.

Αρχικά, δεν ήταν σαφές πώς προκλήθηκε η φωτιά.

Ωστόσο, τώρα η ευθύνη αποδίδεται κυρίως στην Porsche, με τους ενάγοντες να κατηγορούν την ιόντων λιθίου μπαταρία ενός μοντέλου Porsche, αναφέρει το Bloomberg.

Πολλοί ενάγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ιαπωνικής εταιρείας εκμετάλλευσης του πλοίου, Mitsui OSK Lines Ltd, και της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας Allianz SE, εμπλέκονται σε μια αγωγή που κατατέθηκε στο Στουτγάρδη, την πρωτεύουσα του Μπάντεν-Βυρτεμβέργης.

See also: What can you do with your old car?

Η μονάδα Porsche της Volkswagen εδρεύει στη γερμανική πόλη. Ο Όμιλος Volkswagen ελέγχεται από την Porsche SE, η οποία, αντίστοιχα, ελέγχεται από την οικογένεια Porsche-Piëch.

Μια άλλη αγωγή κατατέθηκε στην κεντρική γερμανική πόλη Μπράουνσβαϊγκ.

Υποστηρίζεται ότι ο Όμιλος Volkswagen δεν ενημέρωσε επαρκώς τους ενάγοντες για τον κίνδυνο πυρκαγιάς ηλεκτρικών οχημάτων και πώς να προετοιμάσουν επαρκώς τα αυτοκίνητα για τη μεταφορά τους.
Το Porsche Taycan είναι ένα από τα ηλεκτρικά οχήματα της Porsche. Δεν είναι σαφές ποιο μοντέλο της Porsche κατηγορείται για τη φωτιά.

Υποστηρίζεται ότι ο Όμιλος Volkswagen δεν ενημέρωσε επαρκώς τους ενάγοντες για τον κίνδυνο πυρκαγιάς ηλεκτρικών οχημάτων και πώς να προετοιμάσουν επαρκώς τα αυτοκίνητα για τη μεταφορά τους.

Οι υποθέσεις κατατέθηκαν πέρυσι, αλλά δεν έχουν προχωρήσει ακόμα σε δίκη καθώς οι ενδιαφερόμενοι προσπαθούν να επιλύσουν προσωρινά θέματα.

See more: BMW recalls 7000 vehicles due to brake problem

Το περασμένο έτος, το φορτηγό πλοίο με εγγραφή στο Παναμά, Fremantle Highway, πήρε φωτιά ανοιχτά από την ακτή της Ολλανδίας με περίπου 4000 οχήματα στο σκάφος.

Αναφέρθηκε ότι ένας ναύτης έχασε τη ζωή του, ενώ το υπόλοιπο του πληρώματος, κυρίως Ινδών, κατάφερε να διαφύγει.

Οι ιαπωνικοί ιδιοκτήτες του πλοίου, Shoei Kisen Kaisha Ltd, κατηγόρησαν αμέσως τα electric cars για τη φωτιά. Το πλοίο μεταφέρθηκε αργότερα με ρυμουλκό στο Eemshaven στο Γκρόνινγκεν.

Read along: Aston Martin Vantage: the new Formula 1 Safety Car

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ναυτιλίας σχεδιάζει να εφαρμόσει νέα μέτρα προστασίας για πλοία που μεταφέρουν ηλεκτρικά οχήματα, με μια αυξανόμενη αριθμό εκδηλώσεων πυρκαγιών που αποδίδονται στα αυτοκίνητα αυτά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ναυτιλίας σχεδιάζει να εφαρμόσει νέα μέτρα προστασίας για πλοία που μεταφέρουν ηλεκτρικά οχήματα, με μια αυξανόμενη αριθμό εκδηλώσεων πυρκαγιών που αποδίδονται στα αυτοκίνητα αυτά.
Μεγάλη φωτιά σε πλοίο που μετέφερε 1.100 Porsche και άλλα πολυτελή αυτοκίνητα

Η Ολλανδική ναυτιλιακή οργάνωση KVNR έχει επίσης καλέσει για αυξημένη ρύθμιση για τη μεταφορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι πυρκαγιές ηλεκτρικών οχημάτων καίγονται με μεγαλύτερη ένταση από τις κανονικές πυρκαγιές και μπορούν να ανάψουν ξανά αυθόρμητα.

Read also: Tesla offers 10,000 free Supercharging miles

Σύμφωνα με το Drive.com.au, οι πυρκαγιές των μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων εκπέμπουν τοξικά αέρια και μπορεί να είναι δύσκολο να τις σβήσουν.

Ωστόσο, οι πυρκαγιές electric vehicles είναι σπάνιες – και πολύ λιγότερο συχνές από τις πυρκαγιές σε βενζίνη και πετρέλαιο.

Information source: news.com.au

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS