HomeinetΕΕ προς Big Tech: Θέλουμε και άλλη βοήθεια με την κορωνο-παραπληροφόρηση

ΕΕ προς Big Tech: Θέλουμε και άλλη βοήθεια με την κορωνο-παραπληροφόρηση

Οι νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητούν από τις Big Tech να συνεχίσουν να τους βοηθούν στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης για τον COVID-19 για άλλους έξι μήνες.

See also: Facebook: has removed 18 million misinformation posts about COVID-19

The Facebook, η Google, η Microsoft, το TikTok και το Twitter έχουν υπογράψει ότι θα υποβάλλουν μηνιαίες αναφορές ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στον (μη νομικά δεσμευτικό) κώδικα Πρακτικής για την Παραπληροφόρηση της ΕΕ.

Δημοσιεύοντας την τελευταία παρτίδα αναφορών πλατφόρμας για τον Απρίλιο, η Επιτροπή δήλωσε ότι οι Big Tech έχουν δείξει ότι δεν μπορούν να αστυνομεύσουν μόνοι τους τα «επικίνδυνα ψέματα».

See also: Facebook: which countries are responsible for the most disinformation campaigns?

Τον περασμένο μήνα, η Επιτροπή ανακοίνωσε ένα σχέδιο ενίσχυσης του εθελοντικού κώδικα, λέγοντας ότι θέλει να εγγραφούν και άλλοι παίκτες για να βοηθήσουν στην παραπληροφόρηση.

Η πρωτοβουλία του Κώδικας Πρακτικής χρονολογείται από το 2018, όταν τα «fake news» στις δημοκρατικές διαδικασίες και τη δημόσια συζήτηση αυξάνονταν με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Όμως, η πανδημία του COVID-19 επιτάχυνε την ανησυχία για το ζήτημα της επικινδυνότητας των επικίνδυνων αναρτήσεων στο internet, φέρνοντάς την παραπληροφόρηση στο επίκεντρο των νομοθετών της ΕΕ.

Big Tech ΕΕ παραπληροφόρηση

See also: Facebook: stronger action against users who repeatedly spread misinformation

At EU, οι νομοθέτες δεν σχεδιάζουν ακόμη να θέσουν σε ισχύ μια νομική βάση για την ρύθμιση της παραπληροφόρησης, προτιμώντας να συνεχίσουν με μια εθελοντική προσέγγιση που ενθαρρύνει τη δράση και τη δέσμευση από τις πλατφόρμες – από ενδεχομένως επιβλαβές (αλλά όχι παράνομο) περιεχόμενο, όπως η παροχή εργαλείων στους χρήστες για την αναφορά προβλημάτων και την επανεξέταση των καταργήσεων, αλλά χωρίς την απειλή άμεσων νομικών κυρώσεων εάν δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.

Source of information: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS