ΑρχικήsecurityLizard Squad: γιατί επιτεθήκαμε σε Sony - Microsoft

Lizard Squad: γιατί επιτεθήκαμε σε Sony – Microsoft

Lizard Squad

Η Lizard Squad, είναι η διαβόητη συμμορία των hackers, που συνεχίζουν να επιτίθενται  στο δίκτυο του PlayStation και στο Xbox Live τακτικά από το 2014. Στις 18 Αυγούστου, του 2014, η συμμορία έβγαλε offline τους servers του League of Legends με μια επίθεση DDoS, που ήταν και η πρώτη. Μέσα σε μια εβδομάδα, η Lizard Squad, έριξε το PlayStation Network για πρώτη φορά. Επιτέθηκαν στο Xbox Live αρχές Δεκεμβρίου, στο PSN την εβδομάδα αργότερα, και στις δύο υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, χαλώντας τις διακοπές για πολλούς gamers. Και όλα αυτά τα έκαναν για τη πλάκα τους όπως δηλώνουν.

Αλλά αυτός δεν ήταν ο μόνος λόγος που προκάλεσε αυτή την ομάδα με τον πολύ ελεύθερο χρόνο να κλείσει τις συνδέσεις των δικτύων gaming. Το WinBeta, σε μέσω μιας κρυπτογραφημένης σύνδεσης επικοινώνησε με την ομάδα και ρώτησε για τους λόγους και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για τις επιθέσεις τους.

Το να βγάλουν offline το PlayStation Network και το Xbox Live το ξεκίνησαν για τη πλάκα τους, αλλά τελικά βρήκαν ένα μεγαλύτερο κίνητρο και αυτό είναι να αναγκάσουν αυτές τις επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν την ασφάλεια στα δίκτυα τους. Η ομάδα διαπίστωσε ότι είναι ευκολότερο να κατεβάσουν το Microsoft Xbox Live, δεδομένου ότι η εταιρεία δεν είχε σχεδόν τίποτα όσον αφορά την ασφάλεια. Ήταν λίγο δύσκολο και πήρε περισσότερο χρόνο να επιτεθούν στο PlayStation Network, μιας και η εταιρεία αναβάθμισε πρόσφατα την ασφάλεια του δικτύου.

Η Lizard Squad επέλεξε την Παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων για τις επιθέσεις στα δύο δίκτυα, επειδή πίστευαν ότι θα εκνευρίσουν με αυτό τον τρόπο περισσότερους gamers. Η ομάδα δε έδωσε κανένα στοιχεία για το αν και πότε έχουν σκοπό να σταματήσουν αυτές τις επιθέσεις. Θέλουν να συνεχίσουν έως ότου οι εταιρείες «μάθουν από τα προβλήματα στην ασφάλεια τους, που τους προκαλούν», όπως αναφέρουν κλείνοντας τη σύνδεση, αφού πρώτα είπαν ότι μπορούν να βγάλουν offline και τον NASDAQ αν θέλουν να βλάψουν την οικονομία, αλλά δε έχουν τέτοιους στόχους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS