ΑρχικήinetH Google αφαιρεί 170000+ URLs μετά από αίτημα πολιτών

H Google αφαιρεί 170000+ URLs μετά από αίτημα πολιτών

Google-Gives-Preview-of-New-AdWords-Policy-CenterΗ Google αφαίρεσε 170.706 URLs από τα αποτελέσματα αναζήτησης κατόπιν αιτήματος πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με απόφαση ανωτάτου Ευρωπαϊκού δικαστηρίου η εταιρία πρέπει θα αφαιρέσει συνολικά περίπου μισό εκατομμύριο διευθύνσεις ισοτόπων.

“Κατά την αξιολόγηση μιας αίτησης, θα εξεταστεί κατά πόσον τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν ξεπερασμένες ή ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με το πρόσωπο,” αναφέρει η έκθεση. “Επίσης, θα εκτιμηθεί αν δεν υπάρχει δημόσιο ενδιαφέρον για τις πληροφορίες που παραμένουν στα αποτελέσματα αναζήτησής – για παράδειγμα, αν σχετίζονται με οικονομικές απάτες, επαγγελματική αμέλεια, ποινικές καταδίκες ή δημόσια συμπεριφορά κυβερνητικών στελεχών (εκλεγμένων ή όχι) . Η ομάδα μας θα εξετάσει κάθε σελίδα ξεχωριστά και θα αποφανθεί σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται από τον αιτούντα. Είναι μια είδηση; Μήπως σχετίζεται με ποινικό αδίκημα το οποίο οδήγησε σε μια μεταγενέστερη καταδίκη ή αθώωση;”

Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, εξηγώντας στην Google το λόγο που θέλουν να διαγραφεί ένα URL από τα αποτελέσματά της.Ωστόσο, αυτός ο τρόπος αίτησης δημιουργεί πολλές φορές προβλήματα:”Ορισμένα αιτήματα έχει αποδειχθεί ότι περιλαμβάνουν ψευδείς ή ανακριβείς πληροφορίες,” αναφέρει η εταιρία . «Εμείς πρέπει να βασιζόμαστε στην ενημέρωση του αιτούντα , χωρίς εξασφάλιση, ότι οι πληροφορίες που μας δίνει είναι αληθινές” Η εταιρεία δημοσίευσε μερικά παραδείγματα των αιτημάτων:
Μια γυναίκα ζήτησε να αφαιρεθεί ένα άρθρο για τη δολοφονία του συζύγου της, το οποίο περιελάμβανε το όνομά της. Η σελίδα αυτή έχει αφαιρεθεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης για το όνομά της,” είπε Google.  “Ένας οικονομολόγος μας ζήτησε να αφαιρεθούν πάνω από 10 σελίδες σχετικά με τη σύλληψη και καταδίκη του για οικονομικά εγκλήματα. Εμείς δεν αφαιρέσαμε τις σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης.”Τα περισσότερα URL που αφαιρέθηκαν αφορούσαν post στο facebook – 3332 urls. Απο το Profileengine  και το YouTube διεγράφησαν αντίστοιχα 3.289 και 2.392 αποτελέσματα αναζήτησης.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS