ΑρχικήinetGoogle: Πρόληψη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Google: Πρόληψη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

H Google δημοσίευσε μια σειρά άρθρων που αποσκοπούν στην προστασία του καταναλωτή από κάθε ηλεκτρονικό έγκλημα. Τα παραθέτουμε παρακάτω:Google

Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός στην τεχνολογία για να μπορείτε να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας ασφαλείς. Μάθετε για τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προστατευτείτε στο διαδίκτυο, όπως η επιλογή ισχυρών κωδικών πρόσβασης και η εγκατάσταση λογισμικού προστασίας από ιούς, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για να διασφαλίσουμε τις πληροφορίες και τις συσκευές σας.

Αποφυγή απάτης

Όχι, κατά πάσα πιθανότητα δεν έχετε κερδίσει το λαχείο. Δεν μπορείτε να κερδίσετε τόσα χρήματα εργαζόμενοι από το σπίτι. Και αυτή η συμφωνία μάλλον είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή.

Ο ιστός μπορεί να είναι ένα καταπληκτικό μέρος αλλά δεν έχουν όλοι στο διαδίκτυο καλές προθέσεις. Ακολουθούν τρεις απλοί τρόποι να αποφύγετε την απάτη και να παραμείνετε ασφαλείς στον ιστό.

Να είστε προσεκτικοί με τους ξένους που προσφέρουν δώρα

Ένα μήνυμα κατά πάσα πιθανότητα είναι ύποπτο εάν σας συγχαίρει επειδή είστε ο εκατομμυριοστός επισκέπτης ενός ιστότοπου, προσφέρει ένα tablet ή άλλο βραβείο ως αντάλλαγμα για τη συμπλήρωση μιας έρευνας ή εάν προωθεί γρήγορους και εύκολους τρόπους να κερδίσετε χρήματα ή να βρείτε απασχόληση (“γίνετε πλούσιοι εργαζόμενοι από το σπίτι σας μόνο δύο ώρες καθημερινά!”). Εάν κάποιος σας πει ότι είστε νικητής και σας ζητά να συμπληρώσετε μια φόρμα με τα προσωπικά σας στοιχεία μην μπείτε στον πειρασμό να ξεκινήσετε να τη συμπληρώνετε. Εάν ξεκινήσετε να συμπληρώνετε τα δεδομένα σας στις φόρμες, ενδέχεται να στείλετε τα στοιχεία σας στους εισβολείς, ακόμη και αν δεν πατήσετε το κουμπί “υποβολή”.

Εάν δείτε κάποιο μήνυμα από κάποιον που γνωρίζετε το οποίο δεν μοιάζει να προέρχεται από αυτόν, ο λογαριασμός του ενδέχεται να έχει παραβιαστεί από κάποιον παραβάτη του κυβερνοχώρου, ο οποίος ίσως να προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα ή πληροφορίες από εσάς – επομένως να είστε προσεκτικοί με την απάντησή σας. Μια από τις συνηθισμένες τακτικές είναι να σας ζητούν επειγόντως χρήματα, ισχυριζόμενοι ότι έχουν αποκλειστεί σε μια άλλη χώρα ή ότι το τηλέφωνό τους έχει κλαπεί και δεν μπορούν να δεχτούν κλήσεις. Επίσης, στο μήνυμα μπορεί να σας ζητούν να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο για να δείτε μια εικόνα, ένα άρθρο ή ένα βίντεο, τα οποία σας οδηγούν σε έναν ιστότοπο που μπορεί να υποκλέψει τα στοιχεία σας – επομένως, σκεφτείτε προτού κάνετε κλικ!

Ερευνήστε

Όταν πραγματοποιείτε αγορές στο διαδίκτυο, διερευνήστε το προφίλ του πωλητή και να είστε προσεκτικοί με τις ύποπτα χαμηλές τιμές, όπως θα ήσασταν εάν αγοράζατε κάτι από ένα τοπικό κατάστημα. Ελέγξτε εξονυχιστικά τις προσφορές στο διαδίκτυο που μοιάζουν πολύ καλές για να είναι αληθινές. Κανείς δεν θέλει να παρασυρθεί και να αγοράσει προϊόντα απομίμησης. Αυτοί που προσφέρουν δωρεάν ακριβά προϊόντα ή υπηρεσίες που κανονικά δεν θα είχαν έκπτωση ή με έκπτωση της τάξης του 90% κατά πάσα πιθανότητα έχουν κακόβουλο σκοπό. Εάν χρησιμοποιείτε το Gmail, ενδέχεται να δείτε μια προειδοποίηση στο επάνω μέρος της οθόνης σας εάν προβάλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο το σύστημα θεωρεί ότι ενδέχεται να αποτελεί απάτη – εάν δείτε αυτήν την προειδοποίηση, σκεφτείτε το ξανά πριν απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Προσέξτε τις απάτες που χρησιμοποιούν την επωνυμία της Google. Η Google δεν πραγματοποιεί κληρώσεις. Δεν χρεώνουμε ποσά για την εκπαίδευση νέων υπαλλήλων – εάν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ισχυρίζεται ότι έχετε προσληφθεί από την Google αλλά θα πρέπει να καταβάλετε ένα ποσό για την εκπαίδευσή σας προτού ξεκινήσετε, πρόκειται για απάτη. Να είστε προσεκτικοί με αυτούς που ισχυρίζονται ότι πωλούν αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας το Πορτοφόλι Google. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διάφορες απάτες που χρησιμοποιούν την επωνυμία της Google.

Όταν έχετε αμφιβολίες, προτιμήστε να μη διακινδυνέψετε

Έχετε απλώς ένα κακό προαίσθημα σχετικά με μια διαφήμιση ή μια προσφορά; Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας! Κάντε κλικ σε διαφημίσεις ή αγοράζετε προϊόντα μόνο από ιστότοπους που είναι ασφαλείς, ελεγμένοι και αξιόπιστοι.

Πολλές πλατφόρμες αγορών στο διαδίκτυο διαθέτουν προγράμματα αξιόπιστων εμπόρων/πωλητών. Αυτοί οι πωλητές συνήθως φέρουν μια ορατή σφραγίδα έγκρισης στα προφίλ τους. Βεβαιωθείτε ότι η σφραγίδα ή το πιστοποιητικό είναι νόμιμα διαβάζοντας τις οδηγίες της πλατφόρμας αγορών. Εάν η πλατφόρμα δεν προσφέρει ένα πρόγραμμα τέτοιου είδους, ρίξτε μια ματιά στον αριθμό και την ποιότητα των αξιολογήσεων του πωλητή.

Και σε περίπτωση που κάνατε κλικ ή είδατε μια ύποπτη διαφήμιση στο Google, ενημερώστε την εταιρεία και θα λάβει τα μέτρα της.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS