ΑρχικήsecurityTo Omnirat RAT χρησιμοποιείται από εγκληματίες in the wild

To Omnirat RAT χρησιμοποιείται από εγκληματίες in the wild

android omnirat ratΕρευνητές της Avast, δημοσίευσαν μια ανάλυση στο Omnirat RAT, ενός εργαλείου – πολυπλατφόρμας για απομακρυσμένη διαχείριση (Remote Administration Tool), που χρησιμοποιείται από εγκληματίες του κυβερνοχώρου in the wild. Οι ειδικοί ερευνητές δημιούργησαν μια σύντομη ανάλυση του OmniRAT, που χρησιμοποιείται για κακόβουλους σκοπούς.

Δημοσιεύτηκε από τους ερευνητές της Avast μια ενδιαφέρουσα ανάλυση στην πολυ-πλατφόρμα remote administration tool OmniRAT. To εν λόγω RAT, λειτουργεί σε λειτουργικά συστήματα Android, Windows, Linux και Μac OS X. Είναι πολύ δημοφιλές και πολύ φθηνό, αφού προσφέρεται στα $50 και για τους πελάτες γίνεται ειδική έκπτωση στα $25. Οι προγραμματιστές προσφέρουν επίσης lifetime support.

Παρότι το OmniRAT δεν έχει σχεδιαστεί για παράνομους σκοπούς, οι ειδικοί της Avast, παρατήρησαν ότι χρησιμοποιείται κατά κόρον από απατεώνες σαν ένα Trojan απομακρυσμένης πρόσβασης.

Οι επιτιθέμενοι συνηθίζουν να μοιράζουν το RAT μέσω social engineering, Γερμανός χρήστης εξηγεί ότι τα Android του μολύνθηκαν από ένα SMS που περιείχε μια σύντομη διεύθυνση URL που οδηγούσε σε ένα website όπου το θύμα έπρεπε να εισάγει έναν κωδικό και τον αριθμό του τηλεφώνου του. Το SMS ισχυριζόταν ότι το θύμα είχε λάβει ένα MMS που δεν μπορούσε να του έχει αποσταλεί γιατί η συσκευή του έχει μολυνθεί από μια ευπάθεια Android StageFright.

Όταν το θύμα παρέχει τις πληροφορίες που του ζητούνται, έπειτα εμφανίζεται ένα εικονίδιο με όνομα “MMS Retrieve”και αφού πατηθεί αρχίζει την εγκατάσταση του OmniRAT.

O αναλυτής της Avast, Nikolaos Chrysaidos εξηγεί πως μόλις οι εγκληματίες μολύνουν την τηλεφωνική συσκευή, μπορούν να επιτύχουν πρόσβαση στην λίστα επαφών με σκοπό να διαδώσουν το Omnirat.

To OmniRat είναι συναφές με ένα άλλο RAT, το DroidJack. Που χρησιμοποιήθηκε σε παράνομες δραστηριότητες από διάφορους οργανισμούς. Το OmniRat είναι βέβαια φθηνότερο από το DroidJack, που πωλείται για περίπου $210.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS