ΑρχικήsecurityΠανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση σύλληψης χρηστών του DroidJack RAT

Πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση σύλληψης χρηστών του DroidJack RAT

DroidJack RAT

Συνελήφθησαν εγκληματίες του κυβερνοχώρου που έκαναν χρήση του DroidJack RAT, όχι οι δημιουργοί του

Στο πλαίσιο συντονισμένης πανευρωπαϊκής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από την Ευropol σε συνεργασία με την Eurojust για την εξάρθρωση του δικτύου του DroidJack Android RAT, συνελήφθη σημαντικός αριθμός υπόπτων που έκανε χρήση του κακόβουλου λογισμικού.

Το DroidJack εμπίπτει στην κατηγορία των Remote Access Trojans (RATs) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μολύνει συσκευές με Android, επιτρέποντας την ανάληψη του πλήρους ελέγχου των μολυσμένων συσκευών και την υποκλοπή ευαίσθητων δεδομένων, εν αγνοία των θυμάτων.

Το DrοidJack πρόκειται ουσιαστικά για ένα από τα πιο πρόσφατα Android RATs που εμφανίστηκαν στην αγορά, και το χαμηλό του κόστος σε συνδυασμό με την εύχρηστη γραφική διεπαφή χρήστη επιτρέπει την αξιοποίησή του, ακόμη και από μη-τεχνικούς χρήστες, για την πραγματοποίηση επιθέσεων έναντι επιλεγμένων στόχων.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η τιμή του DroidJack κυμαίνεται στα $210 / €190.

[alert variation=”alert-info”]Μια πρόσφατη έρευνα που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες έδειξε ότι το DrοidJack είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα Android RATs στην αγορά, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.[/alert]

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Europol, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες διαδικτυακές ψηφιακές έρευνες και στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία και Βέλγιο, για τη σύλληψη των χρηστών του DrοidJack. Oι αρχές των ΗΠΑ συνέβαλαν επίσης στη σύλληψη αμερικανών υπόπτων με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες.

Σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας, δεν υπήρχε σύνδεση μεταξύ των συλληφθέντων. Το BBC αναφέρει ότι περισσότερες από 13 επιμέρους επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία, οδηγώντας σε συλλήψεις υπόπτων, ηλικίας από 19 έως και 51 ετών.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS