ΑρχικήsecurityΣυλλήψεις στην Βρετανία για το DroidJack

Συλλήψεις στην Βρετανία για το DroidJack

DroidJackΗ βρετανική αστυνομία συνέλαβε 28χρονο άντρα για μια σειρά κακόβουλων επιθέσεων σε smartphones διεθνώς, με την ονομασία DroidJack. Η βρετανική National Crime Agency (NCA), επιβεβαίωσε την σύλληψη αφού αναφέρθηκε ότι οι επιθέσεις έλαβαν χώρα σε 5 διαφορετικές χώρες και στις ΗΠΑ.

Το DroidJack επιτρέπει στους εγκληματίες να κατασκοπεύουν την data traffic των smartphones, να υποκλέπτουν συνομιλίες και να πραγματοποιούν hijacking στην κάμερα των τηλεφώνων. Δεν έχουν αναφερθεί άλλες συλλήψεις προς στιγμήν.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η NCA πρέβη την σύλληψη 28χρονου άντρα από το Carlisle με τις κατηγορίες για αδικήματα σχετικά με κατάχρηση υπολογιστή” αναφέρει εκπρόσωπος της NCA στο BBC.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η σύλληψη έγινε σε σύνδεση με την διεθνή επιχείρηση για το DroidJack και πρόσθεσε ότι ο ύποπτος καταδικάστηκε για 6 μήνες.

Αξιωματικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ελβετία και το Βέλγιο πραγματοποίησαν πολλές εφόδους σε υπόπτους για χρήση του DroidJack. Oι έρευνες αναφέρθηκαν από τα πρακτορεία AFP και Reuters, ενώ η Europol ανέφερε ως επίσης ότι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν και στις ΗΠΑ.

Συνολικά 13 σπίτια δέχθηκαν επιθέσεις στην Γερμανία, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ άλλα πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν μεμονωμένα περιστατικά και στην Ελβετία. Οι Γερμανοί υπόπτοι ήταν ηλικίας μεταξύ 19 και 51 ετών.

Το DroidJack είναι ένα trojan απομακρυσμένης πρόσβασης, αλλιώς “Rat“, το οποίο πωλήθηκε ανοιχτά online προς 210$ και επηρεάζει μόνο τις Android συσκευές.

“Μπορεί να παρακολουθεί κάθε κίνηση του χρήστη εν αγνοία του” αναφέρει ο Peter Coogan, από την Symantec. “Έχει καταγραφεί περίπτωση το 2014, όπου εστάλη μέσω spam e-mail υποκρινόμενο πως προέρχεται από τράπεζα. Είναι πιθανόν σε εκείνη τη φάση προσπαθούσαν να υποκλέψουν τραπεζικές πληροφορίες” αναφέρει στο BBC.

O κ. Coogan προσθέτει ότι είχε εντοπίσει συζητήσεις για το malware σε underground hacking forums όπου είχε διατεθεί στο εμπόριο το εν λόγω κακόβουλο trojan.

“Περισσότεροι άνθρωποι το είχαν αγοράσει και πιθανότατα το χρησιμοποιούν” λέει χαρακτηριστικά.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS