ΑρχικήinetΣυστήματα ταχυμεταφοράς από την Hyperloop Technologies

Συστήματα ταχυμεταφοράς από την Hyperloop Technologies

BBmTcjBΗ Hyperloop Technologies σχεδιάζει να κατασκευάσει όχι ένα, αλλά τρία συστήματα μεταφορών υψηλής ταχύτητας (Hyperloop systems) σε λιγότερο από πέντε χρόνια, όπως δήλωσε ο Rob Lloyd, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Η νέα εταιρεία που έχει έδρα το LA θα ξεκινήσει τις εργασίες της το 2017 και αναμένεται να τις ολοκληρώσει επιτυχώς το 2020, σημείωσε ο Lloyd κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης στη στο συνέδριο για το Διαδίκτυο και την Τεχνολογίας, στο Δουβλίνο.

Ο Lloyd, ο οποίος είναι πρώην στέλεχος της Cisco, ανακοίνωσε επίσης, ότι η εταιρεία είχε αυξήσει το κεφάλαιό της κατά 26 εκατομμύρια δολάρια από το δεύτερο γύρο χρηματοδότησης.

Τον Σεπτέμβριο, η Hyperloop Technologies ανακοίνωσε πως ο Lloyd θα έχει τα ηνία της εταιρείας. Επίσης, ενημέρωσε ότι στοχεύει να έχει την πρώτη διαδρομή δοκιμών έτοιμη μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους ή στις αρχές του 2017, με σκοπό να διαθέσει το σύστημά της για εμπορική εκμετάλλευση μέχρι το 2020.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την τοποθεσία της πρώτης διαδρομής για τα δοκιμαστικά ταξίδια, ή οποιοδήποτε από τα άλλα έργα της.

Το Tech Insider επικοινώνησε με την Hyperloop Technologies για να μάθει περισσότερα σχετικά με τα τρία έργα που είναι σε εξέλιξη, και θα ενημερώσει το κοινό σύντομα.

BBmQHGx

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ακόμα κι αν ορισμένες πόλεις των ΗΠΑ έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τις σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας, είναι πιο πιθανό το πρώτο πλήρες σύστημα Hyperloop – ένα που εκτείνεται εκατοντάδες μίλια – θα κατασκευαστεί στο εξωτερικό, και πιθανότατα στην Ασία.

Μόλις τον περασμένο μήνα, ο Πέτρος Διαμαντής, ο οποίος είναι στο διοικητικό συμβούλιο της Hyperloop Technologies, δήλωσε ότι το σύστημα θα μπορούσε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πριν από το 2020.

Ο Dirk Ahlborn, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Hyperloop Transportation Technologies (HTT), μιας άλλης εταιρείας που εργάζεται επάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία, είπε στο Tech Insider νωρίτερα αυτό το έτος, ότι και αυτοί θέλουν να κατασκευάσουν το πρώτο σύστημα πλήρους κλίμακας σε άλλα μέρη του κόσμου.

Η αιτία που οι εν λόγω εταιρείες αναζητούν την ανάπτυξη των συστημάτων αυτών εκτός των ΗΠΑ, είναι γιατί υπάρχουν λιγότερες ρυθμίσεις και διαδικαστικά θέματα, αλλά επίσης είναι πιο εύκολο να λάβουν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της γης

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS