Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Δύσκολες ώρες για την πειρατεία: Έκλεισαν YIFY, Kickass & Popcorn Time

piracy-popcorn-time-yify-and-kickass-torrents-downΔύσκολες ώρες για την πειρατεία: Έκλεισαν YIFY, Kickass & Popcorn Time – Αν για οποιοδήποτε λόγο είστε αναγκασμένοι να καταφύγετε στην πειρατεία για να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας χολυγουντιανές ταινίες, σειρές κτλ. την προηγούμενη εβδομάδα μπορεί να προσέξατε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα να συμβαίνουν στον κόσμο των P2P, των torrent και των scene releases.

Είναι πλέον γνωστή η εσωτερική πάλη από την οποία πέρασαν οι προγραμματιστές του Popcorn Time έως το τελικό του κλείσιμο, την οποία επιβεβαίωσε κι ένας από τους κορυφαίους προγραμματιστές του.

Το YIFY είναι κλειστό για περισσότερο από μια εβδομάδα

Πέρα από το Popcorn, μια ακόμη υπηρεσία έχει επίσης κλείσει κατά την ίδια περίοδο. Πρόκειται για το YIFY (ή YTS), ένα movie release group που τα τελευταία χρόνια είχε γίνει η θεία δίκη του Hollywood και η βασική πηγή για ταινίες σε υψηλή ποιότητα.

Σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές στο διαδίκτυο, το website του group που βρισκόταν στο yts.to έχει πέσει εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα και αυτό φαίνεται να συνέβη την ίδια περίπου χρονική περίοδο με το Popcorn. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Popcorn Time χρησιμοποιούσε YIFY torrents  για να παρέχει στους χρήστες του περιεχόμενο με συνεχή ροή.

Το TorrentFreak αναφέρει ότι η κεφαλή του YIFY σταμάτησε να απαντά σε e-mails τους, του Popcorn Time και άλλων διαχειριστών από torrent portals κατά την ίδια χρονική περίοδο, και έπειτα το website τους προβάλλει μια λευκή σελίδα, μια πρώτη ανάγνση στα γεγονότα αναφέρει πως ίσως ήταν εντελώς απροστάτευτο και με low-resource server και χτυπήθηκε από επίθεση DDoS.

Επιπλέον, και οι νέες κυκλοφορίες ταινιών YIFY σταμάτησαν στις ίδιες περίπου ημερομηνίες, ακόμα κι από άλλες πηγές, κάτι που ίσως σημαίνει ότι τα μέλη της ομάδας φαίνεται να έχουν σταματήσει τις δραστηριότητές τους λόγω εσωτερικών εντολών.

Το Kickass Torrents, το μεγαλύτερο torrent portal στον πλανήτη, ίσως μεγαλύτερο κι απ’ το Pirate Bay, μπορεί να μην έχει πέσει ακόμα, αλλά δεν θεωρείται πλέον και πολύ ασφαλές, αφού έχει επισημανθεί σαν φορέας κακόβουλου λογισμικού για Firefox και Chrome, προειδοποιήσεις που προέκυψαν από τις αρχές της περασμένης εδβομάδας.

Με όλ’ αυτά να συμβαίνουν παράλληλα ή και σχεδόν ταυτόχρονα, μοιάζει η MPAA να έχει βρει ίσως έναν τρόπο να κυνηγήσει και να πατάξει την πειρατεία. Ευτυχώς, δεν είναι πρόκειται γι’ αυτό. Όλα αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια παράξενη σύμπτωση.

Απ’ όταν ακούστηκαν οι φήμες ότι το site του Kickass Torrents έχει πέσει θύμα κακόβουλης εκστρατείας, αν επιθυμείτε να αγνοήσετε τις προειδοποιήσεις και να ρισκάρετε να το επισκεφθείτε και να κατεβάσετε περιεχόμενο από ‘κει, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα ad blocker τουλάχιστον για να μην φορτώνονται κακόβουλες διαφημίσεις.

Διαφορετικά…Το παλιό καλό Pirate Bay βρίσκεται ακόμα online.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *