ΑρχικήinetΤο νέο τσιπ της Qualcomm υπόσχεται κάμερες με συνείδηση

Το νέο τσιπ της Qualcomm υπόσχεται κάμερες με συνείδηση

QualcommΤο μόνο σίγουρο είναι ότι μας αρέσει να αποκαλούμε διάφορα gadgets “έξυπνα”, αλλά στην πραγματικότητα οι υπάρχοντες μηχανισμοί είναι συχνά αρκετά υποδεέστεροι. Για παράδειγμα, όταν κάνουν κάποιο τεχνολογικό τρικ, του τύπου να μεταφράζουν σε πραγματικό χρόνο κάποιες λέξεις, το μεγαλύτερο μέρος της πραγματικής επεξεργασίας γίνεται σε cloud.

H Qualcomm θέλει να αναστρέψει αυτή την τάση, τουλάχιστον έστω και λίγο, προκειμένου να κατασκευάσει μια καλύτερη, πιο αποτελεσματική συνδεδεμένη κάμερα. Λαμβάνοντας υπόψιν την αυξανόμενο τομέα των καμερών ασφαλείας που συνδέονται στο Internet, η εταιρεία δημιούργησε ένα νέο είδος τσιπ ειδικά για συνδεδεμένες κάμερες, που στην πραγματικότητα θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει τι είναι αυτό που κοιτάει, χωρίς να ανατρέχει στο Διαδίκτυο.

Μια τυπική έξυπνη κάμερα, ειδικά αυτές που απευθύνονται σε άμεσους καταναλωτές, δεν καταγράφουν όλη την ώρα. Ενεργοποιείται μόνο όταν βλέπει κάτι, συνήθως κίνηση, αλλά τι μπορεί να συμβεί όταν αυτή ενεργοποιηθεί από μια γάτα, τον ταχυδρόμο ή μια ηλεκτρική σκούπα; Η κάμερα τότε πρέπει να συνδεθεί στο cloud για να αναγνωρίσει το αντικείμενο, και μερικές φορές όταν το κάνει αυτό, ακόμα καταγράφει, καταναλώνοντας εύρος ζώνης, ισχύ και χώρο αποθήκευσης.

Από την άλλη πλευρά, η κάμερα Qualcomm Snapdragon 618 IP μπορεί να κάνει ανάλυση on-camera, έτσι διεργασίες όπως ανίχνευση προσώπου, αναγνώριση αντικειμένων και παρακολούθηση αντικειμένου, να γίνονται όλα στην κάμερα. Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη φορά που μια γάτα πηδά μπροστά από την κάμερα ασφαλείας σας, η κάμερα θα την αναγνωρίσει ως κάτι ασήμαντο και δεν θα ενεργοποιηθεί πλήρως επιβαρύνοντας τη σύνδεση στο Internet.

“Πρώτα απ ‘όλα, μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της εικόνας αρκετά [πάνω από την τρέχουσα κάμερα],” υποστηρίζει ο Raj Talluri, αντιπρόεδρος της Qualcomm. “Αλλά μπορούμε επίσης να βάλουμε πολύ περισσότερη ευφυΐα σε αυτήν, έτσι ώστε να υπάρχουν λιγότεροι ψεύτικοι συναγερμοί που μεταφέρονται στο δίκτυο.”

Αυτά είναι ωραία χαρακτηριστικά για οποιαδήποτε κάμερα, αλλά τα βασικά χαρακτηριστικά για μια συνδεδεμένη κάμερα που τροφοδοτείται από μπαταρία, είναι η καλύτερη διαχείριση ισχύος και η Qualcomm το κατάφερε. Το τσιπ περιέχει επίσης ένα ενσωματωμένο μόντεμ LTE για κάμερες που πρέπει να συνδεθούν σε ένα δίκτυο Wi-Fi.

Ο Talluri υποστηρίζει ότι οι συσκευές που χρησιμοποιούν τις νέες πλατφόρμες της θα μπορούσαν να αρχίσουν να εμφανίζονται κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS