ΑρχικήReviewsBrillo OS: Το νέο λειτουργικό σύστημα της Google για έξυπνες συσκευές

Brillo OS: Το νέο λειτουργικό σύστημα της Google για έξυπνες συσκευές

Brillo OS - Έρχεται το νέο android-based λειτουργικό σύστημα της Google με την ονομασία Brillo OS
Google Brillo OS: Tο νέο Android-based λειτουργικό σύστημα της Google για έξυπνες συσκευές
Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Τhe Information”, η Google αναπτύσσει ένα νέο λειτουργικό σύστημα για τη διασύνδεση όλων των συσκευών στο διαδίκτυο.

 

Το νέο λειτουργικό σύστημα, το οποίο θα φέρει την ονομασία Brillo OS, θα είναι βασισμένο σε Android και θα είναι αρκετά ελαφρύ ώστε να τρέχει σε συσκευές χαμηλής ισχύος, καθώς θα απαιτεί μόλις 32 ή 64 ΜΒ μνήμης RAM.

 

Το διασυνδεδεμένο λειτουργικό θα μπορεί χρησιμοποιηθεί για τα πάντα, όχι μόνο σε μεγάλες “έξυπνες” οικιακές συσκευές, όπως ψυγεία, τηλεοράσεις κ.α., αλλά και σε συσκευές μικρότερης τεχνολογίας, όπως monitors κήπου, λαμπτήρες, κλειδαριές και αισθητήρες. Το νέο λειτουργικό αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα στο συνέδριο Google I/O, που θα λάβει χώρα στις 28 και 29 Μαΐου στο Σαν Φρανσίσκο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γίγαντας του διαδικτύου σχεδιάζει την ανάπτυξη των δικών του συστημάτων επικοινωνίας για τις ΙοΤ συσκευές, αντί να βασιστεί στις ήδη υπάρχουσες λύσεις που προσφέρουν οι προμηθευτές hardware για ΙοΤ λειτουργικά.

 

Και ενώ οι κατακευαστές έξυπνων συσκευών σύνησθαι να τις εφοδιάζουν ο κάθε ένας με το δικό του software, η Google οραματίζεται να προσφέρει ένα λειτουργικό που θα μπορεί να τρέχει σε όλες τις συσκευές.

 

To Ίντερνετ των Πραγμάτων αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, το μέλλον στον χώρο της τεχνολογίας, γι’ αυτό και όλο και περισσότερες εταιρείες, όπως η Google κάνουν στροφή προς την ανάπτυξη IoΤ τεχνολογιών.

 

[signoff icon=”icon-target”]Μια έρευνα που διενεργήθηκε από την Gartner δείχνει ότι ο αριθμός των διασυνδεδεμένων συσκευών θα αγγίξει τα 26 δισεκατομμύρια μέχρι το έτος 2020, σε σύγκριση με τα 900 εκατομμύρια που ήταν το 2009, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των “χαζών” αντικειμένων θα έχουν μετατραπεί σε “έξυπνες” συσκευές που θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους.[/signoff]

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS