ΑρχικήinetΑεροπλάνο δεν απογειώθηκε εξαιτίας ονομασίας ενός Wi-Fi Hotspot

Αεροπλάνο δεν απογειώθηκε εξαιτίας ονομασίας ενός Wi-Fi Hotspot

Η ανίχνευση ενός Wi-Fi hotspot που το όνομά του φαινόταν να σχετίζεται με μια τρομοκρατική ομάδα, προκάλεσε καθυστέρηση 24 ωρών σε πτήση από το Λος Άντζελες στο Λονδίνο.

Οι υπάλληλοι του αεροδρομίου είχαν ειδοποιηθεί για την ύπαρξη ενός hotspot που ονομάζεται «Al-Quida Free Terror Nettwork» και αμέσως ανέλαβαν δράση για την διασφάλιση του αεροσκάφους και των επιβατών.

Φαίνεται ότι το όνομα του δικτύου ήταν σοβαρός λόγος ανησυχίας, αφού το αεροπλάνο μεταφέρθηκε σε ένα απομακρυσμένο μέρος του αεροδρομίου και οι επιβάτες έπρεπε να απενεργοποιήσουν gadgets που θα μπορούσαν να συνδεθούν με το ύποπτο hotspot.

Το αεροσκάφος απομονώθηκε για τρεις ώρες και μια ανακοίνωση από τον πιλότο ήρθε μετά από μια ώρα, ο οποίος ενημέρωσε ότι μια απειλή για την ασφάλεια τους εμπόδισε να απογειωθούν.

Οι χρήστες είναι ελεύθεροι να ονομάζουν τα δίκτυα Wi-Fi τους όπως θέλουν, έτσι ακόμη και αν ο χιουμορίστας χρήστης είχε συλληφθεί, οι υπάλληλοι δεν θα είχαν τίποτα εναντίον του, επειδή κανένα έγκλημα δεν είχε διαπραχθεί.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που οι φαρσέρ μπορούν να παρεμβαίνουν στο πρόγραμμα πτήσεων, και αυτό προστίθεται στη λίστα. Εκτός από το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά απίθανο οι πραγματικοί τρομοκράτες να δώσουν ένα τέτοιο όνομα σε δίκτυο Wi-Fi.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS