ΑρχικήUpdatesApple Vision Pro 2: Αναμένεται μέχρι τα τέλη του 2026

Apple Vision Pro 2: Αναμένεται μέχρι τα τέλη του 2026

Apple Vision Pro

Η ζήτηση για το Apple Vision Pro μειώνεται σιγά-σιγά, αλλά οι μακροπρόθεσμοι στόχοι της εταιρείας δεν έχουν αλλάξει καθόλου. Μια νέα αναφορά αναφέρει ότι ο διάδοχος του Headset επαυξημένης πραγματικότητας με κόστος από $3.499 δολάρια ΗΠΑ, το οποίο εξακολουθεί να μην είναι επισήμως διαθέσιμο εκτός των ΗΠΑ, θα μπορούσε να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέχρι το τέλος του 2026. Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Apple, διαφορετικά αυτή η κατηγορία προϊόντων πιθανότατα δεν θα απογειωθεί ποτέ, και αυτό είναι το κόστος. Για να συμβεί αυτό, ο τεχνολογικός γίγαντας πρέπει να μειώσει τα κόστη των εξαρτημάτων του, αλλά με κάθε μονάδα της τρέχουσας γενιάς να εκτιμάται να κοστίζει στην Apple περίπου $1,542, ο δρόμος προς ένα πιο προσιτό φορητό headset είναι μακρύς και δύσκολος.

Δείτε επίσης: Η Apple αφαιρεί εφαρμογές AI εικόνων από το App Store

Η Apple δεν έχει βρει τρόπο για τη μείωση του κόστους του Visio Pro

Η δεύτερη γενιά του Apple Vision Pro θα μπορούσε να έχει περισσότερους προμηθευτές micro-OLED πέραν της Sony, υποθέτοντας ότι η ποιότητά τους εγκρίνεται.

Apple Vision Pro
4Κ micro-OLED οθόνες

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό δελτίο “Power On” του Bloomberg, η Apple εξετάζει δύο κινέζικους προμηθευτές οθονών στην προσπάθειά της να μειώσει το τεράστιο ποσό των $456 που πρέπει να πληρώσει για τις 4Κ micro-OLED οθόνες του headset επαυξημένης πραγματικότητας. Ενώ η κυκλοφορία του διάδοχου του Apple Vision Pro μπορεί να μην συμβεί μέχρι το τέλος του 2026, πριν από την εμφάνιση ενός προϊόντος δεύτερης γενιάς, η τεχνολογία πρέπει να μειώσει κάπως το κόστος της.

Δείτε ακόμα: Η τελευταία σειρά Huawei έχει ενσωματωμένο νέο Made-in-China chip

Η τελευταία οδηγία για το μέλλον του Vision Pro της Apple δεν προβλέπει προς το παρόν ένα μοντέλο δεύτερης γενιάς πριν από το τέλος του 2026, αν και η εταιρεία προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να φέρει στην αγορά μια φθηνότερη έκδοση πριν από τότε. Η Apple εξακολουθεί να μπερδεύεται με το πώς ακριβώς να μειώσει το κόστος.

Apple Vision Pro
VisionOS

Η Apple εισάγει μια νέα έκδοση του λογισμικού του Vision Pro φέτος – visionOS 2.0 – αλλά δεν αναμένεται να φέρει να πάνω κάτω. Το επόμενο μεγάλο βήμα για το AR Headset θα είναι η διεθνής επέκταση, με την Apple να ετοιμάζεται να φέρει τη συσκευή στην Κίνα στο πολύ κοντινό μέλλον.”

Δείτε επίσης: Apple: Παρουσιάζει προηγμένα AI open-source μοντέλα που εκτελούνται στη συσκευή

Ευτυχώς, η Apple μπορεί να φωτίσει το μέλλον της επαυξημένης πραγματικότητας με την κυκλοφορία ενός φθηνού AR Headset, με προηγούμενες αναφορές να αναφέρουν ότι μπορεί να κυκλοφορήσει το 2025. Ωστόσο, θα υπάρχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές μεταξύ αυτής της έκδοσης και του πιο ακριβού Apple Vision Pro, όπως η πιο προσιτή επιλογή με χρήση ενός τσιπ iPhone αντί για εκείνο του Mac ή χρησιμοποιώντας μια πιο κατώτερη οθόνη από τις διπλές 4Κ micro-OLED οθόνες. Το Cupertino (κεντρικά γραφεία της Apple Inc.) θα προσπαθήσει επίσης να αναζωογονήσει τις πωλήσεις του Apple Vision Pro με την κυκλοφορία της συσκευής στην Κίνα αργότερα φέτος.

Ωστόσο, θα επαναλάβουμε ότι η τύχη αυτής της διαίρεσης μπορεί μόνο ελάχιστα να αλλάξει αν το πρόβλημα της τιμολόγησης δεν αντιμετωπιστεί σε αυτό το στάδιο. Μια προηγούμενη φήμη υποστήριξε ότι η Apple θα μπορούσε να μειώσει τα κόστη της οθόνης κατά 50% συνεργαζόμενη με κινέζικους κατασκευαστές οθονών SeeYA και BOE. Εάν η εταιρεία συνάψει αυτή την επιχειρηματική συμμαχία στο μέλλον είναι μια άλλη ιστορία, αλλά οποιεσδήποτε αλλαγές θα επιδείξει ο διάδοχος του Apple Vision Pro, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε έγκαιρες ενημερώσεις.

Πηγή: wccftech

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS