ΑρχικήReviewsAFEELA: Μάθετε τα πάντα για το νέο EV της Sony Honda Mobility

AFEELA: Μάθετε τα πάντα για το νέο EV της Sony Honda Mobility

Η Sony Honda Mobility παρουσιάζει το πρωτότυπο AFEELA και είχαμε την ευκαιρία να το θαυμάσουμε από κοντά στο Λος Άντζελες.

afeela sony honda mobility

Η νέα μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Sony, που επίσημα ονομάζεται AFEELA, αρχικά παρουσιάστηκε ως “VISION-S” στην CES το 2020 και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2026. Η Sony συνεργάστηκε με τη Honda για να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο με την ονομασία Sony Honda Mobility (SHM).

Διαβάστε περισσότερα: Hyundai και Kia ανακαλούν 147.000 ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ

Στην AFEELA στο Westfield Topanga του Λος Άντζελες παρουσιάστηκαν τεχνολογικά χαρακτηριστικά, όπως η προσαρμόσιμη μπροστινή “μπάρα πολυμέσων” και οι αυτόματες πόρτες με αναγνώριση προσώπου. Το πιλοτήριο περιλάμβανε ένα τιμόνι yoke και ένα καθαρό ταμπλό οργάνων. Παρουσιάστηκε ένα demo αυτοκινήτου, το οποίο όμως περισσότερο αντιπροσώπευε την τεχνολογία παρά το ίδιο το όχημα. Οι λεπτομέρειες και οι προδιαγραφές του AFEELA παραμένουν ασαφείς, με την πλήρη αποκάλυψή του να αναμένεται τα επόμενα δύο χρόνια.

Το AFEELA προσφέρει μια εντυπωσιακή εμπειρία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, με μια μεγάλη οθόνη περιτυλίγματος που παρέχει σημαντικά όργανα μπροστά στον οδηγό, μια ευρεία οθόνη για πλοήγηση ή ψυχαγωγία στο κέντρο και μια οθόνη για τους πίσω επιβάτες. Πολλές εφαρμογές μπορούν να εμφανιστούν στην οθόνη και να μετακινηθούν μεταξύ της κεντρικής οθόνης και της πλευράς του συνοδηγού, ενώ η προηγμένη τεχνολογία λογισμικού της Sony φαίνεται να ηγείται στον τομέα της αυτοκινητικής εμπειρίας.

Sony Honda Mobility AFEELA

Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης ψηφιακούς πλαϊνούς καθρέπτες και έναν υβριδικό οπτικό/ψηφιακό καθρέφτη οπισθοπορείας. Παρότι η τεχνολογία προσφέρει ευελιξία και προηγμένες δυνατότητες, η διαχείριση της θερμότητας φαίνεται να απαιτεί περαιτέρω προσοχή.

Όσον αφορά την οδηγική εμπειρία, το πίσω κάθισμα παρέχει άνεση και ευελιξία, ενώ το AFEELA αποσκοπεί σε αυτονομία επιπέδου 2+ ή 3 στην ασφάλεια και την υποστήριξη του οδηγού, αναδεικνύοντας την προοδευτική προσέγγισή του στην τεχνολογία του αυτοκινήτου.

Δείτε επίσης: Το Wheel-E Podcast παρουσιάζει νέα ηλεκτρικά ποδήλατα

Η Sony και η Honda συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου επιπέδου 3, το οποίο θα χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για αυτόνομη οδήγηση. Το AFEELA, ενσωματώνει πολλαπλές τεχνολογίες αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένου του LiDAR, και σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει το 2026. Παρά τις ανακοινώσεις, υπάρχουν πολλές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν και η εταιρεία αντιμετωπίζει προκλήσεις.

AFEELA

Ωστόσο, η συνεργασία των δύο εταιρειών με εμπειρία στον τομέα της τεχνολογίας και των αυτοκινήτων προβλέπεται να οδηγήσει σε επιτυχία.

Πηγή: electrek

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS