ΑρχικήgamingΜυστηριώδες malware στοχεύει gamers - Κλέβει Bitcoin

Μυστηριώδες malware στοχεύει gamers – Κλέβει Bitcoin

Μια νέα καμπάνια malware φέρεται να στοχεύει gamers, και κυρίως “cheaters”, και να κλέβει credentials λογαριασμών, καθώς και Bitcoin.

malware gamers

Ο λογαριασμός vx-underground είπε, σε ανάρτηση στο X, ότι ένας άγνωστος δράστης χρησιμοποιεί malware για να κλέψει στοιχεία σύνδεσης και άλλα credentials ατόμων που χρησιμοποιούν pay-to-cheat video game software.

Δείτε επίσης: Gaming & Κυβερνοασφάλεια: Κίνδυνοι και τρόποι προστασίας

Οι επιθέσεις έχουν θέσει σε κίνδυνο περισσότερους από 4,9 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών της Activision Blizzard και του game store Battle.net. Επίσης, επηρεάζονται λογαριασμοί του site Elite PVPers και των cheat software markets PhantomOverlay και UnknownCheats.

Οι επηρεασμένοι χρήστες έχουν αρχίσει να αναφέρουν ότι είναι θύματα crypto-draining – τα πορτοφόλια τους Electrum BTC έχουν αδειάσει. Δεν έχουμε καμία πληροφορία για το ποσό των χρημάτων που έχει κλαπεί“, έγραψε το vx-underground.

Σε μια ανάρτηση στο Telegram στις 27 Μαρτίου, το PhantomOverlay ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός των χακαρισμένων λογαριασμών “είναι διογκωμένος”. Πρόσθεσε ότι το malware “φαίνεται να είναι ένα ολόκληρο δίκτυο δωρεάν/φθηνού λογισμικού” που προέρχεται από “κάποιο latency program, VPN ή κάτι που χρησιμοποιούν εκατομμύρια gamers“.

Δείτε επίσης: Ομάδα χάκερ ισχυρίζεται παραβίαση της Epic Games-είναι αλήθεια;

Ένας εκπρόσωπος της Activision Blizzard είπε στην Cointelegraph ότι είχε μάθει για κάποιους ισχυρισμούς σχετικά με malware που θα επηρέαζε τη gaming βιομηχανία.

Είπε ότι οι διακομιστές της εταιρείας “παραμένουν ασφαλείς και χωρίς παραβιάσεις” και συνέστησε στους χρήστες να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους εάν θέλουν προστατεύσουν τους λογαριασμούς τους.

Στην ανάρτησή του, το vx-underground έγραψε ότι η PhantomOverlay “ειδοποιήθηκε για δόλια δραστηριότητα όταν οι λογαριασμοί χρηστών άρχισαν να κάνουν μη εξουσιοδοτημένες αγορές“.

malware Bitcoin

Προστασία

Οι gamers μπορούν να λάβουν ορισμένα μέτρα για να προστατευτούν από info-stealer και crypto-draining malware. Πρώτον, είναι σημαντικό να χρησιμοποιoύν ένα αξιόπιστο και ενημερωμένο antivirus πρόγραμμα. Ένα καλό antivirus θα ανιχνεύει και θα απομακρύνει το malware πριν προλάβει να προκαλέσει ζημιές. Επίσης, πρέπει να είναι προσεκτικοί με τα links και τα αρχεία που λαμβάνουν από άγνωστες πηγές, να αποφεύγουν το κλικ σε ύποπτα links και να μην κατεβάζουν αρχεία από αναξιόπιστες πηγές.

Δείτε επίσης: Η Insomniac Games ειδοποιεί όσους επηρεάστηκαν από το Rhysida ransomware

Ένα άλλο σημαντικό βήμα είναι η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος και των παιχνιδιών. Οι εταιρείες λογισμικού συχνά κυκλοφορούν ενημερώσεις που διορθώνουν κενά ασφαλείας και ευπάθειες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση info-stealer malware. Επομένως, είναι σημαντική η εγκατάσταση αυτών των ενημερώσεων, μόλις γίνονται διαθέσιμες. Εξίσου σημαντική είναι η χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης στους λογαριασμούς και η αλλαγή τους περιοδικά για να γίνει πιο δύσκολη η πρόσβαση από κακόβουλους χρήστες.

Τέλος, οι gamers πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις πληροφορίες που δίνουν σε άλλους παίκτες. Δεν πρέπει να αποκαλύπτονται προσωπικές πληροφορίες ή λεπτομέρειες σχετικά με τον λογαριασμό, καθώς αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κακόβουλους χρήστες για να κλέψουν τα account.

Πηγή: cointelegraph.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS