ΑρχικήGamingGaming & Κυβερνοασφάλεια: Κίνδυνοι και τρόποι προστασίας

Gaming & Κυβερνοασφάλεια: Κίνδυνοι και τρόποι προστασίας

Το online gaming και τα βιντεοπαιχνίδια είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους διασκέδασης τόσο για τα παιδιά και τους εφήβους όσο και για τους ενήλικες. Προσφέρουν ευχαρίστηση, διασκέδαση και εκτόνωση, ενώ πολλά από αυτά επιτρέπουν και την αλληλεπίδρασης με άλλους gamers. Ωστόσο, τα online παιχνίδια δεν είναι πάντα τόσο αθώα: μπορεί να κρύβουν κινδύνους για την κυβερνοασφάλεια.

Ας δούμε τους πιο συνηθισμένους κινδύνους που σχετίζονται με το online gaming:

Μόλυνση με κακόβουλο λογισμικό

Πολλοί gamers αναζητούν φθηνότερες ή δωρεάν εκδόσεις των αγαπημένων τους παιχνιδιών και καταλήγουν σε αναξιόπιστες πηγές, από όπου μπορούν να κατεβάσουν κάποιο κακόβουλο λογισμικό. Αυτό μπορεί να συμβεί και κατά τη χρήση cheat codes ή την αγορά αντικειμένων μέσω τρίτων πωλητών.

Κλοπή ταυτότητας

Ένας από τους πιθανούς κινδύνους του διαδικτυακού παιχνιδιού με αγνώστους είναι η συνομιλία με άλλους παίκτες. Οι εγκληματίες μπορούν ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα για να συγκεντρώσουν προσωπικές πληροφορίες.

online Gaming & Κυβερνοασφάλεια

Κλοπή λογαριασμού

Η παραβίαση ενός gaming λογαριασμού μπορεί να είναι καταστροφική, αλλά τα πράγματα γίνονται χειρότερα, εάν χρησιμοποιείτε το ίδιο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης για όλες τις αγαπημένες σας πλατφόρμες gaming. Τότε ο hacker θα αποκτήσει πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς σας και θα πάρει τον έλεγχό τους.

Δείτε επίσης: Τα info-stealer malware στοχεύουν την online gaming κοινότητα

Phishing μηνύματα

Μέσω της συνομιλίας κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών παιχνιδιών, οι εγκληματίες μπορεί να στείλουν κάποιον κακόβουλο σύνδεσμο, που θα οδηγήσει στην κλοπή στοιχείων ή την εγκατάσταση malware στη συσκευή του θύματος.

Spyware

Οι παίκτες μπορούν μερικές φορές να στοχοποιηθούν μέσω προγραμμάτων spyware. Το Spyware παρακολουθεί τη διαδικτυακή δραστηριότητα ενός ατόμου, καταγράφει πληροφορίες και στη συνέχεια τις χρησιμοποιεί για περαιτέρω απάτες.

Επιθέσεις DDoS

Οι επιθέσεις αυτές συμβαίνουν όταν οι hackers προσπαθούν να υπερφορτώσουν διακομιστές παιχνιδιών, προκαλώντας διακοπή λειτουργίας των παιχνιδιών. Από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν σε έναν gamer!

Cyberbullying

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις, όπου οι gamers μπορεί να βιώσουν κακοποίηση από άλλους παίκτες. Εκτός από την προσπάθεια ταπείνωσης των θυμάτων τους, οι διαδικτυακοί εκφοβιστές μπορεί επίσης να προσπαθήσουν να χειραγωγήσουν τους στόχους τους ώστε να αποκαλύψουν προσωπικές πληροφορίες.

Παραβιάσεις δεδομένων

Οι hackers δεν στοχεύουν μόνο gamers. Μπορούν να επιτεθούν απευθείας στους εκδότες των παιχνιδιών. Εάν εισέλθουν στα συστήματά τους, μπορούν να κλέψουν σημαντικές πληροφορίες, τόσο της εταιρείας όσο και των πελατών, προκαλώντας μαζικές παραβιάσεις λογαριασμών και πολλά άλλα.

Δείτε επίσης: Insomniac Games: Επλήγη από επίθεση του ransomware Rhysida

gaming κίνδυνοι προστασία

Τα παραπάνω δείχνουν ότι οι χρήστες που ασχολούνται με το online gaming πρέπει να λάβουν κάποια μέτρα προστασίας:

Ισχυροί κωδικοί πρόσβασης και 2FA

Ένα από τα πιο συνηθισμένα μέτρα προστασίας για την κυβερνοασφάλεια στο online gaming είναι η χρήση ισχυρών και μοναδικών κωδικών πρόσβασης για τους λογαριασμούς. Αυτό μπορεί να αποτρέψει τους χάκερς από την πρόσβαση στους λογαριασμούς των χρηστών και την κλοπή προσωπικών και οικονομικών πληροφοριών. Επιπλέον, όπου είναι δυνατόν, πρέπει να εφαρμόζεται έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων για έξτρα ασφάλεια.

Ενημέρωση συσκευών και λογισμικού

Διατηρήστε τα συστήματά σας ενημερωμένα. Οι ενημερώσεις συχνά περιλαμβάνουν διορθώσεις ασφαλείας που μπορούν να αποτρέψουν την εκμετάλλευση ευπαθειών από κακόβουλους χρήστες.

Antivirus λογισμικό

Η χρήση λογισμικού antivirus είναι επίσης ένα κοινό μέτρο προστασίας. Αυτά τα προγράμματα μπορούν να ανιχνεύσουν και να απομακρύνουν τυχόν κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να έχει εγκατασταθεί στον υπολογιστή του χρήστη.

Προστασία προσωπικών στοιχείων

Μην συμπεριλαμβάνετε προσωπικά στοιχεία στα ονόματα χρήστη και μην μοιράζεστε πολλές πληροφορίες όταν μιλάτε με άλλους gamers.

Δείτε επίσης: Ποιες είναι οι 6 πιο γνωστές επιθέσεις σε gaming εταιρείες;

Λήψη μόνο από νόμιμες πηγές

Διατηρήστε τη συσκευή σας ασφαλή αποφεύγοντας λήψεις παιχνιδιών ή άλλων σχετικών αντικειμένων από παράνομες ή αναξιόπιστες πηγές. Μπορεί να μολυνθείτε με malware.

Προσοχή σε περίεργα μηνύματα/συνδέσμους

Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τα μηνύματα που ισχυρίζονται ότι πρέπει να κάνετε κλικ, να καλέσετε ή να ανοίξετε ένα συνημμένο αμέσως..

Χρήση VPN κατά το online gaming

Εάν παίζετε παιχνίδια σε επιτραπέζιο υπολογιστή, η απόκρυψη της τοποθεσίας σας είναι σημαντική για την προστασία σας. Όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, ο υπολογιστής σας μπορεί να φαίνεται ότι βρίσκεται κάπου αλλού στον κόσμο, εμποδίζοντας τους εισβολείς να βρουν την τοποθεσία σας.

Ακολουθώντας τα παραπάνω μέτρα μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς!

Πηγή: www.kaspersky.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS