ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΤέλος τα διαστημικά ταξίδια που ξέρατε - Ήρθε το Dream Chaser!

Τέλος τα διαστημικά ταξίδια που ξέρατε – Ήρθε το Dream Chaser!

Φανταστείτε, για ένα δευτερόλεπτο, ότι βρίσκεστε σε έναν κόσμο όπου τα διαστημικά ταξίδια δεν είναι μόνο για τους αστροναύτες, αλλά για όλους, συμπεριλαμβανομένου κι εσάς.

dream chaser

Σκεφτείτε το διαστημικό αεροσκάφος Dream Chaser της Sierra Space με μονάδα φορτίου Shooting Star, φωτισμένα με απαλά μπλε φώτα, σε δοκιμαστική εγκατάσταση της NASA στο Σαντούσκι του Οχάιο.

Δείτε επίσης: Η SpaceX μειώνει δραματικά το κόστος εκτόξευσης πυραύλων

Η τεχνολογία αυτή είναι μια προοπτική για ένα μέλλον όπου το διάστημα θα γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας, επιτρέποντάς σας να ταξιδέψετε πέρα από τη γη.

Δοκιμάζοντας τα όρια

Με την αυστηρή επίβλεψη της προσομοίωσης του διαστήματος, το Dream Chaser και η μονάδα φορτίου του υποβλήθηκαν σε μια σειρά δοκιμών σχεδιασμένων για να αντιμετωπίσουν τις αντίξοες συνθήκες της διαστημικής πτήσης. Με αυτό τον τρόπο, διασφαλίστηκε η πλήρης ετοιμότητά τους για τυχόν προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον.

Οι εντατικές δοκιμές περιλάμβαναν την έκθεση σε ακραίους κραδασμούς χρησιμοποιώντας το ισχυρότερο σύστημα ανακίνησης διαστημικού σκάφους στον κόσμο και περιελάμβαναν μια περίοδο σε θερμικό κενό διαστημικού θαλάμου για να προσομοιώσουν τις μοναδικές και αντίξοες συνθήκες του διαστήματος.

Προετοιμασία για την πρώτη πτήση του διαστημικού αεροσκάφους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Τα βήματα αυτά είναι κρίσιμα, καθώς το διαστημικό αεροσκάφος ετοιμάζεται για την πρώτη του πτήση χωρίς πλήρωμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), με σκοπό να μεταφέρει πάνω από 7.800 λίβρες φορτίου. Αυτή είναι η πρώτη από τις επτά αποστολές για την αναπλήρωση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού από τη NASA στο πλαίσιο του προγράμματος CRS-2 (Commercial Resupply Services-2).

dream chaser

Διαβάστε ακόμη: Ρώσος κοσμοναύτης σπάει τα ρεκόρ! Πάνω από 879 ημέρες στο διάστημα και συνεχίζει!

Το διαστημόπλοιο Dream Chaser πραγματοποιεί κρίσιμες περιβαλλοντικές δοκιμές.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των περιβαλλοντικών δοκιμών αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου για τη Sierra Space και το πρόγραμμα Dream Chaser. Η διαδρομή που ακολούθησε για να φτάσει σε αυτό το σημείο απαιτούσε χρόνια ανάπτυξης. Το αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών επιβεβαίωσε την ανθεκτικότητα του διαστημικού αεροσκάφους και την έτοιμότητά του για την επόμενη φάση του ταξιδιού.

Πηγή: foxnews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS