ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΈνθερμη υποστήριξη από τις ΗΠΑ για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Ένθερμη υποστήριξη από τις ΗΠΑ για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Μια σημερινή δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των κατοίκων των παράκτιων ζωνών των ΗΠΑ υποστηρίζει την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

υπεράκτια αιολικά πάρκα

Η δημοσκόπηση της Climate Nexus και της Turn Forward αποκαλύπτει ένθερμη υποστήριξη για την υπεράκτια αιολική ενέργεια στις ακτές των ΗΠΑ από όλο το πολιτικό φάσμα και τους κατοίκους στις παράκτιες ζώνες.

Δείτε ακόμη: Edwards & Sanborn: Κυκλοφόρησε το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας

Οι πολίτες πιστεύουν ότι η παραγωγή αιολικής ενέργειας από τον υπεράκτιο άνεμο συμβάλλει στην ενεργειακή ανεξαρτησία, την αξιοπιστία και την οικονομία της χώρας. Συγκεκριμένα, το 65% των πολιτών υποστηρίζει τον στόχο της κυβέρνησης να τροφοδοτήσει 10 εκατομμύρια σπίτια με υπεράκτια αιολική ενέργεια έως το 2030 και προθυμοποιείται να επιτρέψει την ανάπτυξη αιολικών έργων σε περισσότερες περιοχές. Λαμβάνοντας υπόψη την επιλογή μεταξύ γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου ή εγκατάστασης ανεμογεννητριών, οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών προτιμούν σε μεγάλο βαθμό τις ανεμογεννήτριες – περισσότερο μάλιστα από το διπλάσιο, συγκεκριμένα 53% έναντι 22%.

Παράλληλα, ο υπεράκτιος άνεμος στις ΗΠΑ σημειώνει σημαντική πρόοδο. Δύο μεγάλα έργα στη χώρα βρίσκονται σε εξέλιξη, με το South Fork Wind να φωτίζει τη Νέα Υόρκη και το Vineyard Wind να κάνει το ίδιο για τη Μασαχουσέτη.

Υπάρχουν επίσης και άλλα έργα σε εξέλιξη, όπως το Coast Virginia Offshore Wind, το οποίο αναμένεται να σπάσει ρεκόρ, καθώς και νέες εξελίξεις στον κόλπο του Μεξικού και τις ακτές του Όρεγκον, του μέσου Ατλαντικού και του κόλπου του Μέιν.

υπεράκτια αιολικά πάρκα

Διαβάστε επίσης: Νέα δεδομένα για τις κυβερνοεπιθέσεις στις εταιρείες ενέργειας της Δανίας

Οι πολιτείες συνεχίζουν να δεσμεύονται για την υπεράκτια αιολική ενέργεια και τα αιολικά πάρκα. Μία ανακοίνωση τον Ιανουάριο περιελάμβανε δύο νέες συμβάσεις για το Νιου Τζέρσεϋ και πρόσθετα έργα που αναμένονται από τη Νέα Υόρκη, τη Μασαχουσέτη, το Κονέκτικατ και το Ρόουντ Άιλαντ έως το 2024.

Πηγή: electrek.co

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS