ΑρχικήGamingΑνακοίνωση της Asus: Τέλος της διάσημης σειράς NUC Extreme

Ανακοίνωση της Asus: Τέλος της διάσημης σειράς NUC Extreme

Με το τέλος του NUC Extreme, η Asus παρουσιάζει τον εντυπωσιακό ROG NUC, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για τον κόσμο του gaming desktop.

Με το τέλος του NUC Extreme, η Asus παρουσιάζει τον εντυπωσιακό ROG NUC, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για τον κόσμο του gaming desktop.

Η Asus είναι ο νέος, μη αποκλειστικός επόπτης των σχεδίων του Intel για το μικροσκοπικό NUC (Next Unit of Computing), μετά την αποχώρηση του προηγούμενου κατόχου από την αγορά πέρυσι. Και, ενώ η Asus εξακολουθεί να θέλει να προσφέρει μικροσκοπικούς, υψηλής ισχύος επιτραπέζιους υπολογιστές σε gamers που έχουν περισσότερα χρήματα παρά χώρο, το διάσημο NUC Extreme έχει αποσυρθεί οριστικά. Αυτό σημαίνει ότι οι φίλοι του NUC που θέλουν να συνδυάσουν το μικρό hardware με “GPUs full desktop-powered” είναι άτυχοι.

Το ROG NUC που παρουσιάστηκε στη CES είναι η προσπάθεια της Asus να κατακτήσει τους gamers, ενσωματώνοντας ισχυρά laptop components μέχρι την CPU Core Ultra 9 και μια RTX 4060 ή 4070 mobile GPU σε έναν μικρό barebones επιτραπέζιο. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της Asus δήλωσε στο Fudzilla ότι η εταιρεία δεν έχει σκοπό να επαναφέρει τη σειρά NUC Extreme.

Δείτε επίσης: Intel: Οι επεξεργαστές Arrow Lake και Lunar Lake θα κυκλοφορήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2024

Ξεκινώντας από την ένατη γενιά βασισμένη στο Coffee Lake, οι εκδόσεις Extreme του NUC συνδύαζαν ένα αφαιρούμενο, αναβαθμίσιμο NUC Compute Element (που φιλοξενεί τον επεξεργαστή, το I/O panel, και κενές θέσεις RAM και M.2 αποθήκευσης) με PCIe slots για μια γραφική κάρτα πλήρους μεγέθους. Αυτό επέτρεπε στους gamers να κατασκευάσουν έναν υπερ-μικρό υπολογιστή χωρίς να χάνουν την πρόσβαση σε κάρτες γραφικών διακριτικής ισχύος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον 11ο και 12ο γενιάς NUC Extreme, που διευρύνθηκε το περίβλημα και επέτρεψε τις ίδιες κάρτες πλήρους μήκους όπως ένα ATX desktop.

Δυστυχώς, αυτό μπορεί να ήταν αυτό που σκότωσε το NUC Extreme. Με το μεγαλύτερο κορμό 7.5 λίτρων, το NUC Extreme 12 είναι μόνο λίγο μικρότερο από τη μικρότερη θήκη Mini-ITX, που επίσης επιτρέπει κάρτες γραφικών πλήρους μεγέθους. Για παράδειγμα, το Fractal Design Terra είναι μόλις 10.4 λίτρα όγκο. Το NUC Extreme 13 που ανακοινώθηκε το 2022 είναι 13.9 λίτρα, με μικρή διαφορά από το δημοφιλές κουτί Cooler Master NR200P Mini-ITX. Χωρίς την Intel να επενδύει στη μηχανική για να δημιουργήσει ένα νέο NUC Computing Element 14ης γενιάς, δεν είναι έκπληξη που η Asus αποφάσισε να παραμείνει στα laptop parts για τα υπερ-μικρά της σχέδια.

Δείτε ακόμα: Gemini AI: Google & Samsung συνεργάζονται για να το φέρουν στο Galaxy S24

Αν ψάχνετε να ενσωματώσετε το απόλυτο μέγιστο ισχύος παιχνιδιού PC σε έναν μικρό χώρο και δεν θέλετε να χάσετε τις επιλογές αναβάθμισης CPU και GPU, μια κατασκευή ITX φαίνεται να είναι η καλύτερη επιλογή προς το παρόν. Αφιερώστε ένα ποτήρι για το NUC Extreme, μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά μικρών υπολογιστών που φαίνεται πως ξεπέρασε τη σημασία της.

Πηγή πληροφοριών: https://www.pcworld.com/

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS