ΑρχικήYoutubeΙδιοκτήτης δημιούργησε ηλιακή οροφή για το Tesla Model Y του

Ιδιοκτήτης δημιούργησε ηλιακή οροφή για το Tesla Model Y του

Ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Model Y αποφάσισε να κατασκευάσει τη δική του ηλιακή οροφή (solar roof) για να αυξήσει την αυτονομία του ηλεκτρικού SUV του.

Στο παρελθόν, έχουν γίνει συζητήσεις και προσπάθειες για την προσθήκη ηλιακής ενέργειας στα ηλεκτρικά οχήματα τόσο από την Tesla όσο και από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Ωστόσο, η δυνατότητα δεν έχει αξιοποιηθεί επαρκώς.

Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες το προσφέρουν προαιρετικά, αλλά το πρόβλημα με τα συστήματα ηλιακής οροφής είναι ότι συνήθως τροφοδοτούν μόνο κάποια βοηθητικά χαρακτηριστικά και όχι την μπαταρία του πραγματικού συστήματος μετάδοσης κίνησης. Ή, αν τροφοδοτούν τη μπαταρία, παρέχουν ελάχιστα μίλια αυτονομίας την ημέρα.

Δείτε επίσης: Tesla: Η αξία της μειώθηκε κατά 94 δισεκατομμύρια δολάρια

Tesla Model Y ηλιακή οροφή
Ιδιοκτήτης δημιούργησε ηλιακή οροφή για το Tesla Model Y του

Το 2017, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, είπε ότι πρότεινε στους μηχανικούς του να εξετάσουν την ενσωμάτωση solar cells στο Model 3, αλλά εκείνη την εποχή, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση.

Έκτοτε, η απόδοση των solar cells βελτιώθηκε και η Tesla ανέπτυξε τη δική της τεχνογνωσία στην ενσωμάτωσή τους μέσω της ανάπτυξης solar roof tiles.

Μετά την ανακοίνωση του Cybertruck, ο Musk είχε πει ότι το νέο ηλεκτρικό pickup truck θα προσφέρει μια επιλογή ηλιακής οροφής που θα προσθέτει εμβέλεια 15 μιλίων την ημέρα. Λίγα χρόνια αργότερα, η Tesla υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έδειχνε ότι τα solar cells θα είναι ενσωματωμένα στο επάνω και πίσω μέρος του Cybertruck.

Ωστόσο, το Cybertruck κυκλοφόρησε τώρα και δεν περιλαμβάνει ηλιακή οροφή – τουλάχιστον όχι ακόμα.

Η ιδέα για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, όμως, έχει ενθουσιάσει πολλούς οδηγούς και έτσι ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Model Y αποφάσισε να κατασκευάσει μια δική του αναπτυσσόμενη ηλιακή οροφή.

Δείτε επίσης: Η Tesla λανσάρει το Model 3 Highland στη Βόρεια Αμερική

Ο ιδιοκτήτης κατασκεύασε μια οροφή που ταιριάζει στο πάνω μέρος του Tesla Model Y και μπορεί να αναπτύξει 9 πάνελ των 175 watt για να φορτίσει το ηλεκτρικό όχημά του.

Ο ίδιος έγραψε ότι ασχολούνταν με αυτό το project τα τελευταία δύο χρόνια και είναι χαρούμενος γιατί πλέον, όπως λέει, μπορεί να «φορτίζει το αυτοκίνητό του οπουδήποτε στον κόσμο!».

Τρισδιάστατα μέρη και τηλεσκοπικός σωλήνας από ανθρακονήματα χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της οροφής, για την ανάπτυξη των πάνελ.

Ιδιοκτήτης δημιούργησε τη δική του ηλιακή οροφή για το Tesla Model Y

Υπολογίζει ότι μπορεί να προσθέσει πάνω από 32 km εμβέλειας την ημέρα.

Ο ιδιοκτήτης δημιούργησε έναν ιστότοπο για να παρακολουθούν οι άνθρωποι το έργο του, το οποίο λέει ότι είναι ακόμα σε beta φάση. Οι χρήστες μπορούν να του ζητήσουν να τους φτιάξει μια ηλιακή οροφή για το Tesla Model Y ή να λάβουν τα σχέδια για αυτό.

Δείτε επίσης: Tesla: Παρέδωσε πάνω από 1.800.000 αυτοκίνητα το 2023

Η χρήση της ηλιακής ενέργειας για την τροφοδοσία ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αειφορία τους. Πρώτον, η ηλιακή ενέργεια είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να λειτουργούν χωρίς την ανάγκη κανονικής φόρτισης.

Επιπλέον, η ηλιακή ενέργεια είναι οικονομικά αποδοτική και έτσι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που την αξιοποιούν, μπορεί να συμφέρουν περισσότερο σε σχέση με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα.

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS