ΑρχικήBusinessΆλλος ένας Ive-Era σχεδιαστής εγκαταλείπει την Apple

Άλλος ένας Ive-Era σχεδιαστής εγκαταλείπει την Apple

Ένας ακόμη Ive-Era σχεδιαστής που συνεργάστηκε με τον Jony Ive εγκαταλείπει την Apple, σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg.

σχεδιαστής Apple

Ο Peter Russell-Clarke παραιτήθηκε από τη θέση του στην Apple μετά από 17 χρόνια και σχεδιάζει να ενταχθεί στην εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας Vast.

Υπό την καθοδήγηση του Ive, ο Russell-Clarke συνεργάστηκε στην ανάπτυξη των προϊόντων iPhone, iPad, Mac, Apple Watch και Apple Park. Έφυγε από την Apple νωρίτερα μέσα στο έτος για να ακολουθήσει «έργα πάθους», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που δημοσίευσε η Vast.

Διαβάστε επίσης: Contingent Pricing: Η Νέα Στρατηγική της Apple στο App Store

Όπως αναφέρει το Bloomberg, σχεδόν όλοι οι σχεδιαστές που εργάστηκαν υπό τον πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Apple, Jony Ive, έχουν αποχωρήσει. Ο Ive αποχώρησε από την Apple το 2019 για να ιδρύσει τη δική του εταιρεία σχεδιασμού, με την ονομασία LoveFrom, αλλά συνέχισε να συνεργάζεται με την Apple ως σύμβουλος μέχρι το 2022. Η Apple έδωσε στον Ive πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια για να γίνει ο κύριος πελάτης του LoveFrom, αλλά ο Ive δεν μπόρεσε να εργαστεί σε έργα που η Apple θεωρούσε ανταγωνιστικά, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεργασία τους.

Πολλοί σχεδιαστές της Apple που είχαν συνεργαστεί με τον Ive, επέλεξαν να γίνουν μέλη του LoveFrom.

σχεδιαστής Apple

Τον Φεβρουάριο του 2023, όταν ο αντικαταστάτης του Ive, ο Evans Hankey, αποχώρησε, η Apple αποφάσισε να αποσύρει τον ρόλο του Product Design Chief και να αναδιαρθρώσει την ομάδα σχεδιασμού προϊόντων της με τον Jeff Williams στην ηγεσία των επιχειρήσεων.

Πηγή: macrumors.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS