ΑρχικήsecurityΚυβερνοεπίθεση εξακολουθεί να δυσκολεύει τις πωλήσεις κατοικιών

Κυβερνοεπίθεση εξακολουθεί να δυσκολεύει τις πωλήσεις κατοικιών

Οι αγοραστές ακινήτων αναφέρουν ότι οι αγορές σπιτιών τους έχουν μείνει σε αβεβαιότητα, μετά από ένα περιστατικό κυβερνοεπίθεσης που επηρέασε μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής σε νομικά γραφεία.

Δείτε επίσης: Ο Οργανισμός Υδροδότησης του Δήμου Aliquippa δέχθηκε κυβερνοεπίθεση

Κυβερνοεπίθεση

Η εταιρεία CTS επλήγη από την επίθεση την προηγούμενη εβδομάδα και ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει ακόμα πότε θα αποκατασταθούν οι υπηρεσίες της.

Οι αγοραστές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από μια σειρά καθυστερήσεων στις ολοκληρώσεις των αγορών τους. Ο ρυθμιστής ανέφερε ότι οι νομικές εταιρείες πρέπει να συνεργαστούν για να αποφύγουν τη διατάραξη.

Κατά κανόνα, την ημέρα ολοκλήρωσης της αγοράς της ακίνητης περιουσίας, ο δικηγόρος του αγοραστή αναλαμβάνει να μεταφέρει τα χρήματα στον δικηγόρο του πωλητή. Η αποτυχία να πραγματοποιηθεί η ολοκλήρωση αποτελεί τεχνικά παραβίαση της σύμβασης.

Το πρόβλημα στην εταιρεία CTS έχει έναν αλυσιδωτό αντίκτυπο στις εταιρείες που εμπλέκονται σε αγορές ακινήτων. Εκτιμάται ότι περίπου 80 νομικά γραφεία έχουν επηρεαστεί.

Στο Χ, γνωστό και ως Twitter, ορισμένοι αγοραστές ανέφεραν ότι είχαν λάβει περιορισμένες πληροφορίες και ήταν έκπληκτοι που τα προβλήματα διήρκεσαν τόσο πολύ.

Δείτε ακόμα: General Electric: Διερευνά ισχυρισμούς σχετικά με κυβερνοεπίθεση και διαρροή δεδομένων

Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, επικοινωνία και διαφάνεια. Αυτό είναι πραγματικά φρικτό. Αν και μπορώ να αναγνωρίσω την κατάσταση και την πολυπλοκότητα, η επείγουσα ανάγκη είναι προφανής“, είπε κάποιος.

Ένας άλλος ανέφερε: “Η αδυναμία σας να διατηρήσετε την κυβερνοασφάλειά σας προκαλεί πολλή αγωνία.

πωλήσεις κατοικιών

Την Παρασκευή, η CTS ανάρτησε μια ενημέρωση στον ιστότοπό της και στο X, αλλά δεν απάντησε σε περαιτέρω ερωτήσεις από το BBC τη Δευτέρα. Μια εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα ενημερώσει τον ιστότοπό της όταν υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις. Αυτή τη στιγμή, η αρχική σελίδα του ιστότοπό της περιέχει οδηγίες για το πώς οι νομικές εταιρείες μπορούν να έχουν την “ικανότητα να ανιχνεύουν και να αντιδρούν γρήγορα σε [κυβερνο]απειλές“.

Η συχνότητα των κυβερνοεπιθέσεων που επηρεάζουν τις πωλήσεις ακινήτων διαφέρει ανάλογα με τον τομέα και την περιοχή. Ωστόσο, οι κυβερνοεπιθέσεις που επηρεάζουν τις πωλήσεις ακινήτων έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη χρήση της τεχνολογίας και των διαδικτυακών πλατφορμών στον τομέα των ακινήτων, καθώς και στην αυξημένη επιθετικότητα των κυβερνοεγκληματιών.

Οι κυβερνοεπιθέσεις που επηρεάζουν τις πωλήσεις ακινήτων μπορούν να λαμβάνουν πολλές μορφές, όπως επιθέσεις phishing, malware, ransomware και DDoS. Η συχνότητα αυτών των επιθέσεων μπορεί να εξαρτάται από την αξία των ακινήτων που πωλούνται, τον τοπικό ανταγωνισμό και την ευαισθησία των δεδομένων που αφορούν τις συναλλαγές ακινήτων.

Δείτε επίσης: Κυβερνοεπίθεση διαταράσσει την λειτουργία της Fidelity National Financial

Επιπλέον, η συχνότητα των κυβερνοεπιθέσεων που επηρεάζουν τις πωλήσεις ακινήτων μπορεί να επηρεάζεται από την ασφάλεια των συστημάτων και των δικτύων που χρησιμοποιούνται από τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως οι κατασκευαστές ακινήτων, οι μεσίτες και οι τράπεζες. Η έλλειψη επαρκούς κυβερνοασφάλειας μπορεί να καταστήσει τους φορείς ευάλωτους σε επιθέσεις και να αυξήσει τη συχνότητα των επιθέσεων.

Τέλος, η συχνότητα των κυβερνοεπιθέσεων που επηρεάζουν τις πωλήσεις ακινήτων επίσης μπορεί να εξαρτάται από την επίγνωση και την προστασία που παρέχουν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Η εκπαίδευση του προσωπικού και η χρήση αποτελεσματικών μέτρων κυβερνοασφαλείας μπορούν να μειώσουν τη συχνότητα των επιθέσεων και να προστατεύσουν τις πωλήσεις ακινήτων από τις αρνητικές επιπτώσεις των κυβερνοεπιθέσεων.

Πηγή: BBC

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS