ΑρχικήsecurityMr. Cooper: Κυβερνοεπίθεση επηρέασε τη λειτουργία των συστημάτων της

Mr. Cooper: Κυβερνοεπίθεση επηρέασε τη λειτουργία των συστημάτων της

Ο αμερικανικός γίγαντας δανείων Mr. Cooper (προηγουμένως Nationstar Mortgage LLC) έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης και έτσι η εταιρεία αναγκάστηκε να κλείσει τα IT συστήματά της, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στην ηλεκτρονική πύλη πληρωμών.

Mr. Cooper δάνεια

Η Mr. Cooper είναι μια εταιρεία δανείων με έδρα το Ντάλας του Τέξας και έχει πάνω από 4,1 εκατομμύρια πελάτες. Είναι ο μεγαλύτερος φορέας εξυπηρέτησης της χώρας, στο κλάδο, εξυπηρετώντας δάνεια 937 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, από προχθές οι πελάτες ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να συνδεθούν στον ιστότοπο της Mr. Cooper για να πληρώσουν τα δάνειά τους. Αντίθετα, έβλεπαν ένα μήνυμα που ανέφερε ότι η εταιρεία αντιμετώπιζε μια τεχνική διακοπή.

Δείτε επίσης: Henry Schein: Δέχτηκε επίθεση από το BlackCat ransomware;

Βιώνουμε μια διακοπή συστήματος/τεχνικής λειτουργίας και ελπίζουμε να το επιλύσουμε σύντομα“, έγραφε μια ανακοίνωση στον ιστότοπο.

Οι πελάτες που προσπαθούν να πραγματοποιήσουν πληρωμές δεν θα επιβαρυνθούν με χρεώσεις και δεν θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις καθώς εργαζόμαστε για την επίλυση αυτού του ζητήματος. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία μπορεί να προκληθεί και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τακτικές ενημερώσεις“, ανέφερε ακόμα.

Χθες, η Mr. Cooper ειδοποίησε τους πελάτες ότι το πρόβλημα οφειλόταν σε μια κυβερνοεπίθεση.

Στις 31 Οκτωβρίου 2023, η Mr. Cooper διαπίστωσε ότι η εταιρεία είχε βιώσει ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας στο οποίο ένα μη εξουσιοδοτημένο τρίτο μέρος απέκτησε πρόσβαση σε ορισμένα τεχνολογικά συστήματα“, αναφέρει η ειδοποίηση στον ιστότοπο της εταιρείας.

Η Mr. Cooper εξήγησε ότι έλαβε αμέσως μέτρα για να αντιμετωπίσει το περιστατικό, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης μέτρων περιορισμού για την προστασία συστημάτων και δεδομένων. Επίσης, τερμάτισε τη λειτουργία ορισμένων συστημάτων για να μην επεκταθεί η επίθεση.

Δείτε επίσης: Οι χάκερς στοχεύουν μικρές επιχειρήσεις, με καταστροφικές επιπτώσεις

Έχει ξεκινήσει έρευνα και εργαζόμαστε για να επιλύσουμε το ζήτημα το συντομότερο δυνατό“.

Η Mr. Cooper είπε στο BleepingComputer ότι έχει αρχίσει να ειδοποιεί τους πελάτες για το περιστατικό και έχει δεσμευτεί ότι δεν θα χρεώσει τέλη και πρόστιμα που σχετίζονται με καθυστερήσεις πληρωμών, αφού οι πελάτες έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να πληρώσουν όσο γίνεται αποκατάσταση των συστημάτων.

Mr. Cooper Κυβερνοεπίθεση

Εργαζόμαστε ενεργά για να επιλύσουμε το πρόβλημα και να επαναφέρουμε τα συστήματά μας το συντομότερο δυνατό, και δεσμευόμαστε να παρέχουμε τακτικές ενημερώσεις στη διεύθυνση https://incident.Mr. Cooperinfo.com/“.

Η εταιρεία λέει ότι εξακολουθεί να ερευνά εάν κλάπηκαν δεδομένα πελατών και θα ενημερώσει εγκαίρως αν ανακαλυφθεί κάτι τέτοιο.

Η Mr. Cooper κατέχει ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών πληροφοριών, επομένως οι πελάτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί αυτό το διάστημα καθώς μπορεί να λάβουν ύποπτα μηνύματα, emails και κλήσεις.

Πιθανά κίνητρα πίσω από μια επίθεση σε εταιρεία δανείων

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορεί να στοχεύουν εταιρείες δανείων για να αποκτήσουν οικονομικό όφελος. Οι επιτιθέμενοι μπορεί να επιδιώκουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα οικονομικά δεδομένα, όπως πληροφορίες πελατών, για να τα χρησιμοποιήσουν για απάτες, εκβιασμούς ή για να τα πουλήσουν σε τρίτους.

Δείτε επίσης: Βορειοκορεάτες hackers στοχεύουν blockchain engineers με το Kandykorn malware

Ένας άλλο πιθανό κίνητρο είναι η καταστροφή της φήμης της εταιρείας. Οι επιτιθέμενοι μπορεί να επιδιώκουν να προκαλέσουν ζημιά στην εικόνα της εταιρείας, προκαλώντας διαρροές δεδομένων ή παραβιάζοντας τα συστήματα ασφαλείας της.

Τέλος, οι κυβερνοεπιθέσεις κατά εταιρειών δανείων μπορεί να έχουν ως στόχο την κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών. Οι επιτιθέμενοι μπορεί να επιδιώκουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας, τις στρατηγικές της ή τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν ως πλεονέκτημα σε ανταγωνιστικές αγορές.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS