ΑρχικήsecurityΟι Android χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε "Apple-Like Login" λειτουργίες

Οι Android χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε “Apple-Like Login” λειτουργίες

Οι Android χρήστες μπορούν επιτέλους να απολαύσουν ευκολία σύνδεσης με “Apple-Like Login” λειτουργίες από 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη Google.

"Apple Like Login" λειτουργίες

Το Credential Manager αφορά μία νέα λειτουργία, η οποία εγκαινιάζει μια νέα φάση στη μετατροπή της εταιρείας σε πιο ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης. Αυτό σημαίνει εκτός των άλλων, ότι οι χρήστες του Android θα έχουν επιτέλους τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν FaceID, όπως στα iPhone.

Η Google προωθεί τους χρήστες προς τη χρήση κωδικών πρόσβασης από τη στιγμή που ανακοίνωσε τη μετάβαση στο πρόσφατο συνέδριο προγραμματιστών της την άνοιξη. Πρόσφατα, ενεργοποιήθηκε η υποστήριξη passkey για λογαριασμούς Google ως προεπιλεγμένος μηχανισμός σύνδεσης. Ίσως έχετε ήδη λάβει μια ειδοποίηση για την ενεργοποίηση passkeys.

Δείτε περισσότερα: WhatsApp: Έρχονται σύντομα τα passkeys για σύνδεση στο app

Το Passkeys αποτελεί μια πιο ασφαλή επιλογή σε σχέση με τους απλούς αλφαριθμητικούς κωδικούς. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων με βάση το PIN, το δακτυλικό αποτύπωμα ή το πρόσωπο, εξασφαλίζει την ασφάλεια κατά την είσοδο σε εφαρμογές και λογαριασμούς. Αυτά τα κλειδιά θεωρούνται ασφαλέστερα, καθώς προστατεύονται από απάτες. Για να αποκτήσει ένας hacker πρόσβαση στους λογαριασμούς σας, θα πρέπει να έχει φυσική πρόσβαση στη συσκευή σας, μετατρέποντας το smartphone σας σε ένα ψηφιακό κλειδί που σας ακολουθεί παντού.

Το Google Credential Manager θα βοηθήσει στη διαχείριση όλων των διαφορετικών τρόπων σύνδεσης στη συσκευή Android σας, από εφαρμογές της Google έως προσπάθεια σύνδεσης από τρίτους.

Ένας χρήστης αναφέρει “Για ένα διάστημα, προτιμούσα να χρησιμοποιώ το iPhone για να παρακολουθήσω τα TikTok Lives, καθώς μπορούσα να αποκτήσω πρόσβαση στο διαθέσιμο νόμισμα χρησιμοποιώντας το FaceID της Apple. Παρότι η διαφορά ήταν μόνο μερικά δευτερόλεπτα ταχύτερη από το να σαρώνω με το δάχτυλό μου στο Google Play σε μια συσκευή Pixel, η εμπειρία ήταν πιο άνετη. Δεν είχα τον χρόνο να σκεφτώ πώς ξοδεύω τα χρήματά μου.

Σχετικό άρθρο: Google: Τα passkeys γίνονται η default επιλογή σύνδεσης σε προσωπικά accounts

"Apple Like Login" λειτουργίες

Το πλεονέκτημα αυτής της λειτουργίας στο Android είναι ότι οι προγραμματιστές πρέπει να προσαρμόσουν τις εφαρμογές τους για να υποστηρίζουν κωδικούς πρόσβασης. Το Credential Manager και τα Passkeys θα υποστηρίζουν μόνο συσκευές με Android 9 και νεότερες εκδόσεις. Οποιεσδήποτε συσκευές παλαιότερες από αυτές, μέχρι το Android 4.4, θα βασίζονται αποκλειστικά στους κωδικούς πρόσβασης και στη “Σύνδεση με τη Google”, η οποία χρησιμοποιεί τον Λογαριασμό Google σας για αυθεντικοποίηση.

Πηγή: gizmodo.com

SecNews
SecNewshttps://secnewsgr.kinsta.cloud
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS