ΑρχικήinetΤο FaceID πρόκειται να ενσωματωθεί σε συσκευές Mac

Το FaceID πρόκειται να ενσωματωθεί σε συσκευές Mac

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο macOS Big Sur beta, η Apple σχεδιάζει να φέρει το FaceID σε συσκευές Mac. Φαίνεται ότι σύντομα μπορεί να δούμε την επιλογή ασφαλούς ξεκλειδώματος προσώπου σε λαπτοπ Mac.

FaceID

Παλιότερα, όταν η Apple παρουσίασε την τεχνολογία βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας FaceID για το iPhone X, ένα απόσπασμα κώδικα με το όνομα “PearlCamera” βρέθηκε στην ενημέρωση iOS και τώρα οι προγραμματιστές έχουν βρει αναφορές για το “PearlCamera” στο macOS Big Sur Developer Beta 3.

Όπως αναφέρει το 9to5 Mac, η έκδοση beta του macOS αποκάλυψε επίσης κωδικούς όπως “FaceDetect” και “BioCapture” που δείχνουν ότι η Apple εργάζεται για την εισαγωγή της επιλογής βιομετρικού ξεκλειδώματος προσώπου σε MacBook συσκευές.

Φυσικά το όλο εγχείρημα βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο και είναι πολύ πιθανό η Apple να χρειαστεί αρκετό χρόνο μέχρι τελικά να το φέρει στις συσκευές Mac.

Το FaceID, σίγουρα θα προσθέσει στα MacBooks ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και θα κάνει ακόμα πιο βολικό το ξεκλείδωμα των συσκευών από τους χρήστες.

FACE

Μία από τις καλύτερες εφαρμογές της εν λόγω τεχνολογίας θα μπορούσε να φανεί στο iMac, καθώς τα MacBook Air και MacBook Pro έχουν ήδη ενσωματωμένο το σύστημα βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας TouchID στο ενσωματωμένο πληκτρολόγιό τους. Δεδομένου ότι τα iMac δεν διαθέτουν ενσωματωμένα πληκτρολόγια, το FaceID θε είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε αυτά.

Η προσθήκη της μηχανής Neural είναι σίγουρα κάτι που θα βοηθήσει στην ενσωμάτωση του FaceID, καθώς είναι ένα από τα κύρια συστατικά για την ανάλυση δεδομένων προσώπου. Πρόσφατα, η Apple ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τα chip της Intel και θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τα δικά της.

Όπως υποδηλώνουν οι εικασίες, το FaceID θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μαζί με το πρώτο MacBook που θα χρησιμοποιήσει το Apple Silicon.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS