ΑρχικήinetΑνακάλυψη των επεξεργαστών A19 και M5 στον Apple Backend Server

Ανακάλυψη των επεξεργαστών A19 και M5 στον Apple Backend Server

Σύμφωνα με φήμες, οι επεξεργαστές Apple “A19” και “M5” έχουν ανακαλυφθεί στον επίσημο κώδικα της Apple.

επεξεργαστής apple

Οι πληροφορίες αυτές, που ανακαλύφθηκαν από τον χρήστη του Twitter “@_orangera1n,” υποδηλώνουν την ύπαρξη μιας μεγάλης ποσότητας ακυκλοφόρητων επεξεργαστών της Apple. Ακολουθώντας τις τάσεις των αναγνωριστικών επεξεργαστών της Apple, πιστεύεται, ότι οι πιο πρόσφατες ανακαλύψεις, αντιστοιχούν στους επεξεργαστές “A19,” “M5 Pro,” “M5 Max,” και “M5 Ultra,” υποδηλώνοντας, ότι η εργασία πάνω σε αυτούς τους επεξεργαστές βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Tatsu Signing Server (TSS) της Apple επαληθεύει τα αρχεία firmware εκδίδοντας μοναδικά πιστοποιητικά, που ονομάζονται APTickets, τα οποία περιέχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες, χωρίς καταγραφές από τρίτους. Προκειμένου να εντοπιστούν ακυκλοφόρητα ApChipIDs, έγιναν TSS requests για κάθε πιθανό αναγνωριστικό. Εκείνα που δεν επέστρεψαν μη έγκυρο αναγνωριστικό, φαίνεται να υποδηλώνουν ένα ακυκλοφόρητο chip.

Δείτε ακόμα: Zenbleed: Διαρρέει ευαίσθητα δεδομένα από επεξεργαστές AMD Zen2

Ανάμεσα στα ανακαλυφθέντα ApChipIDs, πιστεύεται, ότι ο αναγνωριστικός αριθμός 0x8150 αντιστοιχεί στο A19, ενώ οι αριθμοί 0x6050, 0x6051 και 0x6052, ότι αντιπροσωπεύουν τα M5 Pro, M5 Max και M5 Ultra αντίστοιχα. Αυτό το συμπέρασμα γίνεται με βάση τη λογική ακολουθία και τα πρότυπα των προηγούμενων κυκλοφορημένων επεξεργαστών.

Επεξεργαστής

Υποθέτοντας, ότι η Apple θα συνεχίσει να κυκλοφορεί νέα μοντέλα iPhone κάθε χρόνο, ο επεξεργαστής A19 θα μπορούσε να κάνει την εμφάνισή του στα μοντέλα ‌iPhone‌ 17 Pro του 2025. Προς το παρόν, πιστεύεται, ότι ο πρώτος επεξεργαστής της Apple με τεχνολογία 3nm, ο A17 Bionic, είναι μόλις λίγες εβδομάδες μακριά από την ανακοίνωσή του στα μοντέλα iPhone 15 Pro, προσφέροντας σημαντική αύξηση απόδοσης και αποδοτικότητας σε σύγκριση με όλους τους επεξεργαστές της Apple, που βασίζονται στη διαδικασία 5nm της TSMC και κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: macrumors.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS