ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ NASA εντόπισε μήνυμα «καρδιακού παλμού» από το Voyager 2

Η NASA εντόπισε μήνυμα «καρδιακού παλμού» από το Voyager 2

Η Nasa εντόπισε μήνυμα «καρδιακού παλμού» από το Voyager 2 μετά από ακούσια απώλεια επαφής με το διαστημόπλοιο.

Voyager 2

Το διαστημικό σκάφος Voyager 2 της NASA μετράει επί του παρόντος 12,4 δισεκατομμύρια μίλια (19,9 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα) από τη Γη, γεγονός που δημιούργησε φήμες περί εξαφάνισης του. Το μόνο βέβαιο είναι το πρόβλημα επικοινωνίας, το οποίο δεν έχει λυθεί ακόμα.

Σε μια ενημέρωση αποστολής που δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα στο Twitter, η JPL ανακοίνωσε, ότι το Deep Space Network (DSN) απέσπασε ένα σήμα φορέα από το Voyager 2, επιβεβαιώνοντας ότι το διαστημόπλοιο εκπέμπει κανονικά και «είναι καλά στην υγεία του». Το DSN της NASA αποτελείται από ένα παγκόσμιο δίκτυο μεγάλων κεραιών και εγκαταστάσεων επικοινωνίας που υποστηρίζουν διαπλανητικά διαστημόπλοια, μεταξύ άλλων αποστολών. Η λήψη αυτού του σήματος «καρδιακού παλμού», όπως έγινε γνωστό, αποτελεί ένα θετικό σημάδι.

Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες, όταν η NASA μετέδωσε μια λανθασμένη εντολή, με αποτέλεσμα η κεραία του Voyager 2, να δείχνει δύο μοίρες μακριά από τη Γη. Το διαστημόπλοιο εξακολουθεί να μεταδίδει δεδομένα, αλλά αυτά τα σήματα παρακάμπτουν τη Γη και δεν λαμβάνονται πλέον. Κατά συνέπεια, «τα δεδομένα που αποστέλλονται από το διαστημόπλοιο δεν φτάνουν πλέον στο DSN και το διαστημόπλοιο δεν λαμβάνει εντολές από τους ελεγκτές εδάφους», σύμφωνα με τη NASA. Τα σήματα αυτή τη στιγμή χρειάζονται περίπου 18,5 ώρες για να φτάσουν στο Voyager 2.

Δείτε επίσης: NASA: Επέλεξε τη Lockheed Martin για την κατασκευή του πυρηνικού πυραύλου

Η Suzanne Dodd, project manager στο Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA, είπε, ότι οι ελεγκτές αποστολής θα προσπαθήσουν να επαναπροσανατολίσουν την κεραία του Voyager 2, έτσι ώστε να είναι σωστά στραμμένο προς τη Γη, όπως είπε στο ABC News. Εάν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, η NASA θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, για να την επαναφέρει στη σωστή θέση.

Το Voyager 2 που εκτοξεύτηκε στις 20 Αυγούστου 1977 και έκτοτε περιπλανιόταν στο σύμπαν, εξερεύνησε τους εξωτερικούς πλανήτες του ηλιακού συστήματος με εξαιρετική λεπτομέρεια, όπως η μεγάλη περιήγησή του στους τέσσερις πλανήτες – τον Δία, τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα – παρέχοντας ανεκτίμητα δεδομένα και εικόνες από το φεγγάρι.

Nasa

Το δίδυμό του, το Voyager 1, εκτοξεύτηκε στο διάστημα στις 5 Σεπτεμβρίου 1977, πραγματοποιώντας πτήσεις στον Δία και τον Κρόνο και παραμένει το πιο απομακρυσμένο ανθρώπινο αντικείμενο από τη Γη, το οποίο επίσης στέλνει δεδομένα από το διάστημα. Και τα δύο διαστημόπλοια αναμένεται να παραμείνουν λειτουργικά για αρκετά ακόμη χρόνια, οπότε ελπίζουμε, ότι η NASA θα τακτοποιήσει αυτό το ζήτημα έτσι ώστε αυτές οι ιστορικές αποστολές να μπορούν να συνεχιστούν.

Πηγή πληροφοριών: gizmodo.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS