ΑρχικήsecurityΟι υποθέσεις κυβερνοεκβιασμών αυξάνονται συνεχώς

Οι υποθέσεις κυβερνοεκβιασμών αυξάνονται συνεχώς

Τα περιστατικά κυβερνοεκβιασμών που καταγγέλθηκαν στην αστυνομία αυξήθηκαν κατά σχεδόν δύο πέμπτα το 2022 σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, αναφέρει η διεθνή νομική εταιρεία RPC.

Δείτε επίσης: Η ομάδα Pink Drainer υποδύεται δημοσιογράφους σε επιθέσεις phishing

Οι υποθέσεις κυβερνοεκβιασμών αυξάνονται συνεχώς

Τα ευρήματα, που καλύπτουν ολόκληρο το έτος έως τον Δεκέμβριο του 2022, προέρχονται από την Action Fraud, το εθνικό κέντρο αναφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου για την απάτη και το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Αποκάλυψαν 3.200 αναφορές εκβιασμών στον κυβερνοχώρο πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων ransomware, sextortion και περιπτώσεων όπου δεδομένα εκλάπησαν και κρατήθηκαν για λύτρα. Το 2021, οι περιπτώσεις ήταν 2.300, αναφέρει η RPC.

Η δικηγορική εταιρεία αποκάλυψε επίσης αύξηση κατά 8% των αναφορών που γίνονται από θύματα ηλεκτρονικών μηνυμάτων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από 13.500 το 2021 σε 14.600 το 2022.

Αυτά τα περιστατικά αποτελούν συχνά το πρώτο στάδιο μιας επίθεσης impersonation, όπου τα email δικηγόρων, λογιστών και άλλων έμπιστων ατόμων καταλαμβάνονται και χρησιμοποιούνται για την αποστολή μηνυμάτων απάτης στα θύματα, εξαπατώντας τα να μεταφέρουν χρήματα στον απατεώνα, υποστήριξε η RPC.

Δείτε επίσης: Mobile Malware και phishing sites για κινητά αυξήθηκαν το 2022

Ο εταίρος και επικεφαλής του τμήματος Cyber and Tech Insurance της RPC, Richard Breavington, δήλωσε ότι, αν και οι επιθέσεις κατά μεγαλύτερων οργανισμών έχουν μειωθεί κατά το τελευταίο έτος, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ιδιώτες εξακολουθούν να δυσκολεύονται να διαχειριστούν αποτελεσματικά τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο.

Οι υποθέσεις κυβερνοεκβιασμών αυξάνονται συνεχώς

Μόλις το 36% των μικρών επιχειρήσεων διαθέτουν επί του παρόντος ασφάλιση στον κυβερνοχώρο, σύμφωνα με την τελευταία κυβερνητική έρευνα σχετικά με τις παραβιάσεις. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 63% για τις μεσαίες επιχειρήσεις και στο 55% για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Δείτε επίσης: Ο αριθμός των phishing επιθέσεων μέσω email αυξήθηκε κατά 464%

Τα στοιχεία της Action Fraud είναι πιο θετικά αφού αποκάλυψαν ότι άλλες μορφές εγκλήματος στον κυβερνοχώρο μειώνονται. Οι αναφορές για κακόβουλο λογισμικό μειώθηκαν από 7200 το 2021 σε 5300 πέρυσι, ενώ οι αναφορές που συνδέονται με την παραβίαση διακομιστών, PC και τηλεφώνων μειώθηκαν κατά 10% κατά την περίοδο αυτή σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή πληροφοριών: infosecurity-magazine.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS