ΑρχικήinetArk Zero: Το νέο ηλεκτρικό μικρο-αυτοκίνητο αξίας 7.600 δολαρίων

Ark Zero: Το νέο ηλεκτρικό μικρο-αυτοκίνητο αξίας 7.600 δολαρίων

Ετοιμαστείτε για ένα ακόμη ηλεκτρικό μικρο-αυτοκίνητο, αυτή τη φορά από μια νέα βρετανική startup γνωστή ως Ark. Το Ark Zero που παρουσιάστηκε πρόσφατα λέγεται ότι είναι ένα εκπληκτικά προσιτό ηλεκτρικό μικρο-αυτοκίνητο που θα έρθει αργότερα φέτος.

Δείτε επίσης: PowerX: Το ηλεκτρικό δεξαμενόπλοιο που λειτουργεί με 96 μπαταρίες
Ark Zero

Το ηλεκτρικό μικρο-αυτοκίνητο, που ταξινομείται ως τετράκυκλο στην Ευρώπη, ισχυρίζεται ότι έχει καθίσματα για δύο ενήλικες και έναν σκύλο. Τα καθίσματα μοιάζουν με ένα ζεύγος καθισμάτων τοποθετημένα το ένα πίσω από το άλλο, σε στυλ πιλότου μαχητικών.

Οι προδιαγραφές δεν είναι ακριβώς εντυπωσιακές, αλλά αυτό είναι πιθανό επειδή το Ark Zero φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στην κατηγορία τετράκυκλων L6e χαμηλότερης απόδοσης.

Τα χαμηλότερα ρυθμιστικά όρια σε αυτή την ταξινόμηση θα μπορούσαν να εξηγήσουν την τελική ταχύτητα των 45 km/h και τον ασθενή ηλεκτροκινητήρα 2,2 kW (3 ίππων). Είναι το ίδιο στυλ ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένου στον πίσω άξονα που χρησιμοποιείται σε κινέζικα μικροαυτοκίνητα όπως το χαριτωμένο μικρό μου Minghong ή το ηλεκτρικό μίνι φορτηγό.

Η ισχυριζόμενη αυτονομία των 50,3 μιλίων (81 χλμ.) ανά φόρτιση δεν θα κερδίσει κανένα ρεκόρ απόστασης, αλλά το Ark Zero είναι προφανώς σχεδιασμένο για στενότερους δρόμους της πόλης και περιοχές όπου πιθανότατα δεν θα σχεδιάζατε πολλά ταξίδια πάνω από 50 μίλια.

Δείτε ακόμα: GoBoat 2.0: Το ηλεκτρικό σκάφος που χωράει μέσα σε ένα backpack

ηλεκτρικό μικρο-αυτοκίνητο

Ακόμα κι αν τα ταξίδια είναι μικρότερα όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ταξιδεύετε με στυλ. Το ηλεκτρικό μικρο-αυτοκίνητο διαθέτει χαρακτηριστικά όπως εκκίνηση χωρίς κλειδί, ηλεκτρικά παράθυρα, υποβοήθηση συγκράτησης σε ανηφόρα, ηλιοροφή και ηλεκτρική θερμάστρα, αν και ο κλιματισμός δεν φαίνεται να αποτελεί επιλογή.

Το Ark Zero ισχυρίζεται ακόμη ότι χρησιμοποιεί αρκετά εκλεπτυσμένη κατασκευή αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου ενός αλουμινένιου μονοκόκ αμαξώματος και της ανάρτησης γόνατου MacPherson. Αυτό το κέλυφος αλουμινίου αποτελεί μέρος των υποτιθέμενων χαρακτηριστικών ασφαλείας του οχήματος, όπως εξήγησε η εταιρεία:

Το αλουμίνιο, ένα ελαφρύ αλλά ανθεκτικό μέταλλο, είναι γνωστό για την εξαιρετική αναλογία αντοχής προς βάρος. Οι εγγενείς ιδιότητές του επιτρέπουν στα αυτοκίνητά μας να προσφέρουν ευέλικτη απόδοση χωρίς συμβιβασμούς στη δομική ακεραιότητα. Το στιβαρό αλουμινένιο σώμα των ηλεκτρικών μας αυτοκινήτων σχηματίζει ένα συμπαγές προστατευτικό περίβλημα γύρω σας, προσφέροντας ενισχυμένη αντίσταση σε περίπτωση πρόσκρουσης.

Η τιμή είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό μέρος αυτής της αποκάλυψης, με τιμή μόλις 5.995 £ (περίπου 7.600 $ ΗΠΑ).

Δείτε επίσης: Acer ebii: Tο πρώτο ηλεκτρικό ποδήλατο (e-bike) της Acer

Η παραγωγή ακούγεται ακόμη και κοντά, με τη σελίδα πωλήσεων του ιστότοπου να καυχιέται: «Παραγγείλετε σήμερα για να παραλάβετε το όχημά σας εντός 14 έως 16 εβδομάδων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το χρώμα που θέλετε.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν είμαι σίγουρος ότι πιστεύω τίποτα από αυτά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS