ΑρχικήsecurityVice Society: Το FBI προειδοποιεί για επιθέσεις ransomware σε σχολικές περιοχές

Vice Society: Το FBI προειδοποιεί για επιθέσεις ransomware σε σχολικές περιοχές

Όπως ανακοίνωσαν πρόσφατα το FBI, η CISA και η MS-ISAC, οι σχολικές περιοχές των ΗΠΑ έχουν γίνει από τους βασικούς στόχους της ομάδας ransomware Vice Society, με περισσότερες επιθέσεις να αναμένονται μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Δείτε επίσης: Οι tech leaders κάνουν έκκληση για μεταρρύθμιση του computer science στα σχολεία

Vice Society

«Το FBI, η CISA και η MS-ISAC παρατήρησαν πρόσφατα παράγοντες του Vice Society να στοχεύουν ιδιαίτερα τον εκπαιδευτικό τομέα με επιθέσεις ransomware», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση.

Η κοινή ανακοίνωση παρέχει επίσης στους ερευνητές ασφαλείας δείκτες παραβίασης (IOC) και τακτικές, τεχνικές και διαδικασίες (TTP) του Vice Society που παρατηρήθηκαν από το FBI σε επιθέσεις που έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2022.

«Το FBI, η CISA και το MS-ISAC ενθαρρύνουν τους οργανισμούς να εφαρμόσουν τις συστάσεις στην ενότητα Μετριασμοί της CSA, για να μειώσουν την πιθανότητα και τον αντίκτυπο των περιστατικών ransomware», προσθέτει η ανακοίνωση.

Οι επιθέσεις στον εκπαιδευτικό τομέα, που στοχεύουν κυρίως νηπιαγωγεία μέσω ιδρυμάτων K-12, έχουν τεράστιο αντίκτυπο στις λειτουργίες τους, που κυμαίνονται από περιορισμένη πρόσβαση σε δίκτυα και δεδομένα, καθυστερημένες εξετάσεις και ακυρωμένες σχολικές ημέρες έως την κλοπή προσωπικών πληροφοριών που ανήκουν σε μαθητές και προσωπικό.

Δείτε ακόμα: Σχολική περιφέρεια Los Angeles Unified: Επλήγη από ransomware

σχολικές περιοχές

Μια τέτοια επίθεση πραγματοποιήθηκε στο Los Angeles Unified (LAUSD), τη δεύτερη μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια στις ΗΠΑ, αφού ένα ransomware κατέστρεψε ορισμένα από τα συστήματα Τεχνολογίας Πληροφορικής (IT) της περιφέρειας το Σαββατοκύριακο.

Συνιστάται στους υπερασπιστές δικτύου να λαμβάνουν μέτρα για να αμύνονται και να περιορίζουν τον αντίκτυπο των επιθέσεων ransomware, συμπεριλαμβανομένης της ιεράρχησης και αποκατάστασης γνωστών εκμεταλλευόμενων τρωτών σημείων, της εκπαίδευσης των χρηστών τους ώστε να αναγνωρίζουν και να αναφέρουν απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος που χρησιμοποιούνται συνήθως ως φορείς αρχικών επιθέσεων και να ενεργοποιούν και να επιβάλλουν έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων.

Το FBI ζήτησε επίσης από τα θύματα να μοιραστούν αρχεία καταγραφής και άλλες πληροφορίες που σχετίζονται με τις επιθέσεις.

Δείτε επίσης: Επίθεση ransomware σε σχολείο του Σικάγο αποκαλύπτει δεδομένα 500.000 μαθητών

Το Vice Society είναι μια ομάδα hacking που είναι γνωστή για την ανάπτυξη πολλαπλών στελεχών ransomware στα δίκτυα των θυμάτων τους, όπως το Hello Kitty/Five Hands και το Zeppelin ransomware.

Επίσης, κλέβουν ευαίσθητα δεδομένα από παραβιασμένα συστήματα πριν από την κρυπτογράφηση και αργότερα τα χρησιμοποιούν για διπλό εκβιασμό, απειλώντας τα θύματά τους να διαρρεύσουν τα κλεμμένα δεδομένα εάν δεν πληρωθούν τα λύτρα που απαιτούν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS