ΑρχικήinetApple: Ανοίγει το VisionOS για τους προγραμματιστές

Apple: Ανοίγει το VisionOS για τους προγραμματιστές

Apple Vision Pro

Οι εφαρμογές έρχονται για τα ακουστικά μη-VR/AR της Apple. Παρόλο που το σετ κεφαλής Vision Pro δεν θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2024, η Apple ελπίζει να έχει μια ευρεία σουίτα από 3rd party εφαρμογές διαθέσιμες κατά την κυκλοφορία, ενδεχομένως κάποιες που θα μπορούσαν να δελεάσουν περισσότερους πελάτες να ρίξουν 3.500 δολάρια σε έναν αποκαλούμενο “spatial computer “.

Δείτε επίσης: Vision Pro: Θα έχει κλειδωμένη την πρόσβαση στην κάμερα

Την Τετάρτη, η Apple κυκλοφόρησε το κιτ ανάπτυξης λογισμικού για το προσεχές Vision Pro headset. Οι προγραμματιστές μπορούν πλέον να δημιουργήσουν το δικό τους λογισμικό εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Εργαστήρια ανάπτυξης θα ανοίξουν σε διάφορες χώρες και τα dev kits θα είναι διαθέσιμα τον επόμενο μήνα. Το SDK και το ενημερωμένο λογισμικό dev είναι διαθέσιμα για τα μέλη του Apple Developer Program. Η Apple έχει παρουσιάσει το Vision Pro να χρησιμοποιείται για υπάρχουσες εφαρμογές και οικιακή ψυχαγωγία. Οι εξωτερικοί προγραμματιστές θα μπορούσαν ενδεχομένως να δημιουργήσουν νέες εμπειρίες με την υποδομή visionOS AR.

Πρόταση: Vision Pro: Η Apple παρουσίασε επίσημα το mixed reality headset

Το 9to5Mac απέκτησε πρόσβαση στη σουίτα visionOS και τη χρησιμοποίησε για να προσομοιώσει το UI του Vision Pro. Το headset θα έρχεται με ένα κέντρο ελέγχου που μοιάζει με το macOS και το Spotlight Search μαζί με τις υπάρχουσες εφαρμογές της Apple. Το UI θα περιλαμβάνει ένα εικονικό πληκτρολόγιο και ένα πληκτρολόγιο emoji, αλλά δεν είναι σαφές αν τα χειριστήρια χειρονομιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πληκτρολόγηση.

Το App Store αναμφισβήτητα έκανε το iPhone αυτό που είναι σήμερα. Η ύπαρξη πληθώρας ανθρώπων που εργάζονται για να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές και να αποφέρουν κέρδη στην Apple, εκτόξευσε την ιδέα του smartphone από “τηλέφωνο με οθόνη” σε μικροσκοπικό υπολογιστή με κοινωνική συνδεσιμότητα. Μπορεί η ομάδα των αφοσιωμένων προγραμματιστών third party της Apple να κάνει το ίδιο και για το Vision Pro από την αρχή; Ο τεχνολογικός γίγαντας θέλει να το πιστεύει.

Διαβάστε επίσης: Apple: Θα κυκλοφορήσει φθηνότερη έκδοση του Vision Pro το 2025;

πηγή πληροφοριών: gizmodo.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS