ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΙαπωνία: Ηλιακή ενέργεια από το διάστημα μέχρι το 2025

Ιαπωνία: Ηλιακή ενέργεια από το διάστημα μέχρι το 2025

Ιαπωνία προσπάθειες για ηλιακή ενέργεια από το διάστημα

Η Ιαπωνία και η JAXA, η διαστημική διοίκηση της χώρας, έχουν περάσει δεκαετίες προσπαθώντας να καταστήσουν δυνατή την ακτινοβολία ηλιακής ενέργειας από το διάστημα. Το 2015, η χώρα έκανε μια σημαντική ανακάλυψη όταν οι επιστήμονες της JAXA διακτίνισαν με επιτυχία 1,8 κιλοβάτ ενέργειας, αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει έναν ηλεκτρικό βραστήρα, πάνω από 50 μέτρα σε έναν ασύρματο δέκτη. Τώρα, η Ιαπωνία είναι έτοιμη να φέρει την τεχνολογία ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Δείτε επίσης: Γιατί η Ιαπωνία προετοιμάζεται για αύξηση των επιθέσεων ransomware;

Η Nikkei αναφέρει ότι μια ιαπωνική συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα επιχειρήσει να διακτινίσει ηλιακή ενέργεια από το διάστημα το συντομότερο δυνατό έως το 2025. Το έργο, με επικεφαλής τον Ναόκι Σινοχάρα, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κιότο, ο οποίος εργάζεται από το 2009 σε θέματα ηλιακής ενέργειας με βάση το διάστημα, θα επιχειρήσει να αναπτύξει μια σειρά μικρών δορυφόρων σε τροχιά. Αυτοί θα προσπαθήσουν στη συνέχεια να διακτινίσουν την ηλιακή ενέργεια που συλλέγουν οι συστοιχίες σε επίγειους σταθμούς λήψης που βρίσκονται εκατοντάδες μίλια μακριά.

Πρόταση: Κίνα: Μυστήριο διαστημικό σκάφος επέστρεψε στη Γη μετά από 276 ημέρες

Η χρήση τροχιακών ηλιακών συλλεκτών και μικροκυμάτων για την αποστολή ενέργειας στη Γη προτάθηκε για πρώτη φορά το 1968. Έκτοτε, μερικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και των ΗΠΑ, ξόδεψαν χρόνο και χρήμα για να κυνηγήσουν την ιδέα. Η τεχνολογία είναι ελκυστική επειδή οι τροχιακές ηλιακές συστοιχίες αντιπροσωπεύουν έναν δυνητικά απεριόριστο ανανεώσιμο ενεργειακό εφοδιασμό. Στο διάστημα, οι ηλιακοί συλλέκτες μπορούν να συλλέγουν ενέργεια ανεξαρτήτως της ώρας της ημέρας και με τη χρήση μικροκυμάτων για τη διακίνηση της ενέργειας που παράγουν, τα σύννεφα δεν αποτελούν επίσης πρόβλημα. Ωστόσο, ακόμη και αν η Ιαπωνία αναπτύξει επιτυχώς ένα σύνολο τροχιακών ηλιακών συστοιχιών, η τεχνολογία θα εξακολουθεί να είναι πιο κοντά στην επιστημονική φαντασία παρά στην πραγματικότητα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η παραγωγή μιας συστοιχίας που μπορεί να παράγει 1 gigawatt ισχύος – ή περίπου την παραγωγή ενός πυρηνικού αντιδραστήρα – θα κόστιζε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια με τις διαθέσιμες σήμερα τεχνολογίες.

Διαβάστε επίσης: Η Ιαπωνία στέλνει ένα ρομπότ σε σχήμα μπάλα στη Σελήνη

πηγή πληροφοριών:engadget.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS