ΑρχικήbusinessΗ Sega εξαγοράζει τη Rovio, τη δημιουργό του Angry Birds

Η Sega εξαγοράζει τη Rovio, τη δημιουργό του Angry Birds

Sega Rovio

Η Sega, ο παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή βιντεοπαιχνιδιών, μόλις ανακοίνωσε την εξαγορά της Rovio Entertainment, δημιουργού του δημοφιλούς Angry Birds, έναντι 706 εκατομμυρίων ευρώ (~776 εκατομμύρια δολάρια). Πρόκειται για μια συναρπαστική κίνηση, καθώς θα της επιτρέψει να επεκταθεί περαιτέρω στο mobile gaming. Με μια ποικιλία τίτλων που είναι ήδη διαθέσιμοι σε iOS και Android, όπως το Sonic the Hedgehog, αυτή η εξαγορά ωθεί τη Sega προς την ανάπτυξη ακόμα πιο επαναστατικών εμπειριών στις οποίες οι φαν θα έχουν πρόσβαση από οπουδήποτε!

Δείτε επίσης: Microsoft Xbox: Η εξέλιξη της δημοφιλούς κονσόλας video game

Η εξαγορά της Rovio θα δώσει στη Sega πρόσβαση στο Beacon, μια καινοτόμο πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί και να βελτιώνει την ανάπτυξη παιχνιδιών, το monetization και τη συντήρηση. Είναι ο δρόμος προς τα εμπρός για τη Sega προκειμένου να κάνει τους υπάρχοντες τίτλους της, καθώς και τους επερχόμενους να ξεχωρίζουν ανάμεσα στις κορυφαίες εμπειρίες παιχνιδιών για κινητά. “Αισθάνομαι ευλογημένος που μπορώ να ανακοινώσω μια τέτοια συναλλαγή με τη Rovio, μια εταιρεία που κατέχει το Angry Birds, το οποίο είναι αγαπητό σε όλο τον κόσμο και (μια εταιρεία) που αποτελεί την έδρα πολλών εξειδικευμένων εργαζομένων που υποστηρίζουν τις κορυφαίες δυνατότητες ανάπτυξης και λειτουργίας παιχνιδιών για κινητά“, είπε ο Haruki Ο Satomi, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sega.

Το Angry Birds είναι “αγαπητό σε όλο τον κόσμο”, είπε. “Είμαι βέβαιος ότι, μέσω του συνδυασμού των εμπορικών σημάτων, των χαρακτήρων, της βάσης θαυμαστών των δύο εταιρειών, καθώς και της εταιρικής κουλτούρας και λειτουργικότητας, θα δημιουργηθούν σημαντικές δράσεις στο μέλλον“.

Δείτε επίσης: Suicide Squad: Έλαβε νέα ημερομηνία κυκλοφορίας για το 2024

Ο όρος “φαινόμενο” δεν θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλος για να περιγράψει το Angry Birds και την άνοδό του μερικά χρόνια πριν. Κάποια στιγμή, όλοι έπαιζαν αυτό το παιχνίδι. Το 2014, η Rovio είχε ανακοινώσει ότι το franchise Angry Bird είχε δει πάνω από δύο δισεκατομμύρια λήψεις και κάθε μήνα 200 εκατομμύρια άνθρωποι ασχολούνταν ενεργά με αυτά! Αυτό δείχνει πραγματικά πόσο μεγάλη επιρροή είχε αποκτήσει σε παγκόσμια κλίμακα.

Angry Birds
Η Sega εξαγοράζει τη Rovio, τη δημιουργό του Angry Birds

Η δημοτικότητά του έχει σίγουρα μειωθεί με τα χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Angry Birds εξαφανίστηκε από τη συνείδηση ​​του κόσμου (έχει ακόμα δισεκατομμύρια λήψεις). Μια ταινία του 2015 εμπνευσμένη από το παιχνίδι έκανε εισπράξεις περίπου 347 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, αν και το “The Angry Birds Movie 2” του 2019 έπεσε στα 147,8 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Box Office Mojo. Μόλις πέρυσι, το Angry Birds επέστρεψε στο App Store για 99 σεντς ως Rovio Classics: Angry Birds.

Δείτε επίσης: Endless Dungeon: Μεταφέρθηκε η κυκλοφορία του τον Οκτώβρη

Η Rovio δεν έχει κάνει ακόμα κάποια άλλη επιτυχία, ανάλογη του Angry Birds, αλλά, καθώς η συμφωνία με τη Sega αναμένεται να κλείσει “κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023“, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα ακολουθήσει και για τις δύο εταιρείες!

Πηγή: www.engadget.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS