ΑρχικήsecurityFBI: Προειδοποιεί για τη χρήση δημόσιων σταθμών φόρτισης

FBI: Προειδοποιεί για τη χρήση δημόσιων σταθμών φόρτισης

Το FBI εξέδωσε πρόσφατα προειδοποίηση προς το κοινό σχετικά με τους κινδύνους της χρήσης δωρεάν δημόσιων σταθμών φόρτισης τηλεφώνων

Το FBI προειδοποίησε πρόσφατα τους καταναλωτές να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν δημόσιους σταθμούς φόρτισης, καθώς είναι γνωστό ότι οι απατεώνες τους χειραγωγούν, ενσωματώνοντας κακόβουλο λογισμικό στις συσκευές που μπορεί να δώσει πρόσβαση σε χάκερ. Αυτό το εργαλείο που είναι γεμάτο κακόβουλο λογισμικό αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για όλους τους χρήστες τηλεφώνων, ταμπλετών και υπολογιστών.

Το γραφείο του FBI στο Ντένβερ αποθαρρύνει τη χρήση δημόσιων θυρών USB που βρίσκονται σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα, ώστε να αποτρέψει τους κακοποιούς από το να εισάγουν κακόβουλο λογισμικό ή λογισμικό παρακολούθησης στις συσκευές σας. Αντ’ αυτού, συνιστούν να έχετε μαζί σας τον δικό σας φορτιστή και το δικό σας καλώδιο USB που μπορείτε να συνδέσετε σε μια πρίζα για ασφαλή φόρτιση.

FBI Denver warning: Don't use free public phone charging stations – The  Fort Morgan Times
FBI: Προειδοποιεί για τη χρήση δημόσιων σταθμών φόρτισης

Δείτε επίσης: FBI: Το 2022, οι Αμερικανοί έχασαν 10 δις $ σε internet scams

Για να αποτρέψει τους κινδύνους από το juice jacking, το FBI έχει εκδώσει ένα προειδοποιητικό δελτίο στον ιστότοπό του. Παρόλο που δεν έχουν αναφερθεί πρόσφατες περιπτώσεις καταναλωτών που να έχουν υποστεί ζημιά από juice jacking, είναι καλύτερο να είστε σε εγρήγορση και να λαμβάνετε προληπτικά μέτρα για την προστασία των δεδομένων της συσκευής σας.

Όπως συζητήθηκε προηγουμένως, το FBI τονίζει ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τη δική σας συσκευή φόρτισης και μια πρίζα τοίχου αντί να βασίζεστε σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης (οι οποίοι μπορεί να συνοδεύονται από τα δικά τους καλώδια).

Μια πολύ καλή επιλογή είναι να έχετε μαζί σας μια φορητή μπαταρία ή μια θήκη μπαταρίας – αυτό θα σας εξασφαλίσει ότι δεν θα χρειάζεται να βασίζεστε σε δημόσιους φορτιστές και πρίζες για να πάρετε ρεύμα.

Η ειδοποίηση “Trust this Computer?” στις συσκευές Apple είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο ασφαλείας που μπορεί να προστατεύσει από επιθέσεις juice jacking. Δυστυχώς, ορισμένοι χρήστες μπορεί να πατήσουν βιαστικά το κουμπί “Trust” χωρίς να σταματήσουν να σκεφτούν τι σημαίνει. Είναι σημαντικό για όλους τους κατόχους iPhone και iPad να γνωρίζουν αυτή την πιθανή ευπάθεια καθώς χρησιμοποιούν τη συσκευή τους με εξωτερικό hardware ή κώδικα, όπως μπορεί να έχει σε σταθμούς φόρτισης.

FBI: Προειδοποιεί για τη χρήση δημόσιων σταθμών φόρτισης
FBI: Προειδοποιεί για τη χρήση δημόσιων σταθμών φόρτισης

Δείτε επίσης: Το FBI έκλεισε το διαβόητο hacker marketplace Genesis Market

Επιπλέον, κακόβουλα καλώδια όπως το O.MG Elite, το οποίο κοστίζει 180 δολάρια, είναι γνωστό ότι μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο συσκευές όπως iPhones, Mac, τηλέφωνα Android και υπολογιστές. Έτσι, συνιστάται ιδιαίτερα στους χρήστες της Apple να μένουν μακριά από δημόσιες θύρες φόρτισης για τη δική τους ασφάλεια.

Η FCC προειδοποίησε τους καταναλωτές να αποφεύγουν τους δημόσιους σταθμούς με ύποπτα καλώδια USB, καθώς το λογισμικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκμετάλλευση μπορεί να κλέψει ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης από συσκευές καταναλωτών που έχουν παραβιαστεί.

Πηγή: cnbc.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS