ΑρχικήsecurityΤο FBI έκλεισε το διαβόητο hacker marketplace Genesis Market

Το FBI έκλεισε το διαβόητο hacker marketplace Genesis Market

Το FBI έκλεισε το διαβόητο Genesis Market, ένα hacker markeplace για την παράνομη απόκτηση συνδέσμων και κωδικών πρόσβασης.

Genesis Market

Σε μια σημαντική νίκη για την επιβολή του νόμου στις ΗΠΑ, το διαβόητο hacker marketplace Genesis Market έκλεισε με επιτυχία και οι ψηφιακοί του πόροι κατασχέθηκαν από τις αρχές. Αυτή η κακόβουλη πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για την απόκτηση κλεμμένων credentials καθώς και παράνομων ψηφιακών αποτυπωμάτων του προγράμματος περιήγησης.

Το FBI δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα το κλείσιμο της Genesis Market, ωστόσο οι χρήστες θα βρουν τώρα ένα προειδοποιητικό μήνυμα σε όλα τα σχετικά domain ότι οι αρχές επιβολής του νόμου των ΗΠΑ έχουν εκδώσει και εκτελέσει ένταλμα κατάσχεσης από το Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών της Ανατολικής Περιφέρειας του Ουισκόνσιν.

Σε συνεργασία με το FBI, στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν υπηρεσίες επιβολής του νόμου από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Σουηδία.

Την Τετάρτη, η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα της επιχείρησής της συνελήφθησαν 120 άτομα και πραγματοποιήθηκαν 200 έρευνες σε όλο τον κόσμο. Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο συνελήφθησαν 19 ύποπτοι χρήστες, συμπεριλαμβανομένων δύο ανδρών ηλικίας 34 και 36 ετών, οι οποίοι βρίσκονται υπό κράτηση ως ύποπτοι για απάτη και αδικήματα κατάχρησης υπολογιστή.

Για να διασφαλίσει την ασφάλεια των χρηστών του διαδικτύου, το FBI παρείχε στο Have I Been Pwned εκπληκτικά “εκατομμύρια” διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικούς πρόσβασης από την Genesis Market. Οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον ιστότοπο για να ελέγξουν αν οι πληροφορίες τους έχουν παραβιαστεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Το Genesis Market δραστηριοποιείται από το 2017 ως μια διαδικτυακή αγορά μόνο με προσκλήσεις που πουλά κλεμμένα credentials, cookies και ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα προγράμματος περιήγησης που συλλέγονται από παραβιασμένα συστήματα. Αυτά τα δακτυλικά αποτυπώματα, περιελάμβαναν διευθύνσεις IP, session cookies, πρόσθετα και λεπτομέρειες λειτουργικού συστήματος, δίνοντας τη δυνατότητα στους εισβολείς να μιμούνται τα προγράμματα περιήγησης των θυμάτων για να έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές τραπεζικές και συνδρομητικές υπηρεσίες τους, όπως το Amazon και το Netflix, χωρίς να χρειάζονται τον κωδικό πρόσβασης του θύματος ή two-factor token.

Μια πρόσφατη έκθεση αποκάλυψε ότι η πλέον καταργημένη Genesis Market συνδεόταν με αμέτρητες ομάδες κυβερνοεγκλήματος σε όλο τον κόσμο.

Η κατάργηση του Genesis Market έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες αφότου το FBI απέκτησε πρόσβαση στο διαβόητο φόρουμ hacking BreachForums και συνέλαβε έναν 20χρονο άνδρα από τη Νέα Υόρκη που κατηγορείται ότι διευθύνει τον ιστότοπο.

Πηγή πληροφοριών: echcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS