ΑρχικήSecurityAlcaseca: Ο πιο επικίνδυνος χάκερ της Ισπανίας συνελήφθη

Alcaseca: Ο πιο επικίνδυνος χάκερ της Ισπανίας συνελήφθη

Ισπανοί αστυνομικοί συνέλαβαν τον José Luis Huertas (“Alcaseca”, “Mango”, “chimichuri”), έναν 19χρονο που θεωρείται ευρέως ως ο πιο επικίνδυνος χάκερ στην Ισπανία.

Alcaseca: Ο πιο επικίνδυνος χάκερ της Ισπανίας συνελήφθη

Δείτε επίσης: Το νέο Rorschach ransomware είναι ο ταχύτερος encryptor που έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής

Στον Huertas αποδίδονται πολλαπλές διαβόητες κυβερνοεπιθέσεις, καθώς και η δημιουργία μιας μηχανής αναζήτησης με την ονομασία Udyat. Αυτή η κακόβουλη πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για την πώληση τεράστιων ποσοτήτων παράνομα αποκτηθέντων ευαίσθητων δεδομένων.

Μετά από μήνες εντατικών ερευνών, η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τον νεαρό χάκερ και τον χαρακτήρισε “σοβαρό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια”.

Δείτε τον κομήτη 13P/Olbers στον νυχτερινό ουρανό

SecNewsTV73 minutes ago

Σούπερ μάρκετ εισάγει AI για να ελέγχει χαμόγελα υπαλλήλων

SecNewsTV5 hours ago

Στην κατοικία του Huertas και σε πρόσθετες καταγεγραμμένες τοποθεσίες, οι αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν για να κατασχέσουν σωρούς νομισμάτων, έγγραφα και υπολογιστές που θα βοηθήσουν στην αποκάλυψη της ύποπτης δραστηριότητας του χάκερ.

Μετά από μια ανησυχητική παραβίαση του δικτύου υπολογιστών του Εθνικού Δικαστικού Συμβουλίου της Ισπανίας (CGPJ), ξεκίνησε έρευνα πλήρους κλίμακας. Ο δράστης είχε κλέψει και συγκεντρώσει δεδομένα από 575.000 φορολογούμενους σε μία βάση δεδομένων για να τα διανείμει σε άλλους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Η κακόβουλη αυτή ενέργεια προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους πολίτες, καθώς και αυξημένα πρωτόκολλα ασφαλείας έναντι παρόμοιων επιθέσεων στο μέλλον.

Η εν λόγω παράνομη υπηρεσία περιέχει ιδιωτικές πληροφορίες, όπως προσωπικά στοιχεία ταυτότητας, αριθμούς λογαριασμών, ακόμη και κωδικούς χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Επιπλέον, ο Huertas κατηγορείται ότι παρίστανε τον Paolo Vasile, τον επικεφαλή της Gestevisión Telecinco/Mediaset España, και του έκλεψε 300 χιλιάδες ευρώ. Αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες όπως επίθεση σε εξέχουσες οντότητες και ξέπλυμα χρήματος.

Με κάθε κακόβουλη απόπειρα, ο χάκερ αποκτούσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Τελικά, καυχήθηκε σε συνέντευξή του στο YouTube ότι το hack του είχε δώσει πρόσβαση σε δεδομένα σχεδόν όλων των Ισπανών πολιτών.

Δείτε επίσης: TikTok: Πρόστιμο 12.7 εκατομμυρίων λιρών για διαρροή δεδομένων

Μετά από ενδελεχή έρευνα, οι ειδικοί του τμήματος κυβερνοαπειλών του Γενικού Αστυνομικού Τμήματος Πληροφοριών εντόπισαν τον δράστη πίσω από τα πολλαπλά αδικήματα – έναν 19χρονο με εκτεταμένο εγκληματικό παρελθόν στον κυβερνοχώρο. Η Policia Nacional είναι υπερήφανη που αναφέρει ότι ο ύποπτος αυτός έχει έκτοτε συλληφθεί.

Όπως αναφέρθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι ισπανικές αρχές επιβολής του νόμου κατάφεραν να εντοπίσουν τον ανήλικο χάκερ εντοπίζοντας τις πληρωμές του για τη διατήρηση του server “Eye of Horus”.

Alcaseca
Alcaseca: Ο πιο επικίνδυνος χάκερ της Ισπανίας συνελήφθη

Παρόλο που ο Huertas χρησιμοποιούσε κρυπτονόμισμα που είχε “καθαριστεί” με τη βοήθεια υπηρεσιών mixing, η αστυνομία μπορούσε ακόμα να εντοπίσει τις πληρωμές με τη βοήθεια ειδικών στο National Cryptological Center.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Huertas αποτελεί τεράστια απειλή φυγής, καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων και συνέχισης της διάπραξης εγκλημάτων παρόμοιας φύσης. Ως εκ τούτου, αποφάσισαν ότι θα παραμείνει υπό κράτηση έως ότου επιτευχθεί η ημερομηνία της δίκης.

Ο δικαστής José Luis Calama παρακίνησε την απόφασή του να παραμείνει υπό κράτηση ο ύποπτος λέγοντας ότι έχει σημαντικές ποσότητες κρυπτονομισμάτων που θα του επέτρεπαν να διαμένει οπουδήποτε στον κόσμο, αποφεύγοντας τη δράση της ισπανικής δικαιοσύνης.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS