ΑρχικήsecurityH επιδιόρθωση της νέας παραλλαγής Spectre - Meltdown μειώνει την απόδοση

H επιδιόρθωση της νέας παραλλαγής Spectre – Meltdown μειώνει την απόδοση

SpectreΕίναι συχνό φαινόμενο, όταν ένα σημαντικό σφάλμα ασφαλείας παρουσιάζεται, να ακολουθείται σύντομα από νέα παράγωγά του, που χρησιμοποιούν την ίδια ευπάθεια για να δράσουν. Όπως ήταν επόμενο λοιπόν, μετά τις ευρέως δημοφιλείς επιθέσεις Spectre και Meltdown, υπήρχαν προβλέψεις ότι πολύ περισσότερα σφάλματα παρόμοιας φύσης, θα χτυπούσαν τους ιδιοκτήτες PC σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Παραλλαγή 4 είναι η νεότερη προσθήκη σε αυτήν την συνεχώς αυξανόμενη λίστα ευπαθειών Spectre – Meltdown. Σε ένα blog post της, η Intel έχει δημοσιεύσει λεπτομέρειες σχετικά με αυτή. Σύμφωνα με την εταιρεία, μία επίδειξη της νέας παραλλαγής έγινε σε ένα JavaScript based περιβάλλον σε web browsers. Ωστόσο, δεν έχει βρεθεί καμία απόδειξη ότι έχει επηρεάσει κάποιο χρήστη.

Το blog αναφέρει επίσης ότι τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί για την Παραλλαγή 1 από τους περισσότερους κορυφαίους browsers, έχουν φανεί αρκετά αποτελεσματικά και για την Παραλλαγή 4. Ωστόσο, για πλήρη προστασία, η εταιρεία συνεργάζεται με διάφορους συνεργάτες για την κυκλοφορία λογισμικού και microcode ενημερώσεων.

Η παραλλαγή 4 έχει βαθμολογηθεί ως μέτριας επικινδυνότητας από την Intel και το Project Zero της Google. Η Microsoft δημοσίευσε επίσης συμβουλές ασφάλειας. Επιπλέον τα πρώτα patches του Linux γι’ αυτή, έχουν μόλις κυκλοφορήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επερχόμενη επιδιόρθωση θα είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή και οι προμηθευτές θα πρέπει να λάβουν την τελική απόφαση για την ενεργοποίησή της. Η εταιρεία αναγνώρισε επίσης ότι η απόδοση των συστημάτων θα μπορούσε να σημειώσει πτώση μεταξύ 2-8%.

Το post αναφέρει επίσης ότι η επιδιόρθωση για την Παραλλαγή 3Α, η οποία αποκαλύφθηκε από την Arm τον Ιανουάριο, δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχής. Η εταιρεία σχεδιάζει να συνδυάσει τις δύο ενημερώσεις μαζί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS