ΑρχικήsecurityΗ PayPal προσφέρει passkey logins για χρήστες Android στις ΗΠΑ

Η PayPal προσφέρει passkey logins για χρήστες Android στις ΗΠΑ

Η γνωστή εταιρεία στον κλάδο των online πληρωμών, PayPal, επεκτείνει την πρόσβαση σε passkey logins για χρήστες Android στις ΗΠΑ. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Η εταιρεία εισήγαγε για πρώτη φορά αυτή τη δυνατότητα στα τέλη του περασμένου έτους, για υπολογιστές και tablet της Apple με macOS Ventura και iPadOS16 αντίστοιχα. Η Google δεν είχε ακόμη προσφέρει σταθερή υποστήριξη passkey για Android και Chrome εκείνη την εποχή, αλλά η PayPal υποσχέθηκε να προσφέρει τη δυνατότητα σε άλλες πλατφόρμες και χώρες στο μέλλον.

PayPal passkey Android

Το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, τα passkeys κυκλοφόρησαν κανονικά σε Chrome. Έτσι τώρα, η PayPal μπορεί να εκπληρώσει την υπόσχεσή της, με ορισμένους περιορισμούς. Η επιλογή σύνδεσης δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για την εφαρμογή Android του επεξεργαστή πληρωμών και οι χρήστες μπορούν να την ενεργοποιήσουν μόνο εάν χρησιμοποιούν Chrome σε συσκευή που τρέχει Android 9.

Δείτε επίσης: Android 14: Θα φέρει υποστήριξη passkeys σε Dashlane και άλλα apps

Το Passkey είναι ένα σχετικά νέο σύστημα ελέγχου ταυτότητας που πιθανότατα θα αντικαταστήσει τους παραδοσιακούς κωδικούς πρόσβασης στο μέλλον. Οι προσπάθειες για ένα ασφαλές μέλλον χωρίς κωδικούς πρόσβασης έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, αλλά άρχισαν να αποδίδουν καρπούς πρόσφατα.

Τα passkeys επιτρέπουν στους χρήστες να αποκτούν πρόσβαση σε ιστότοπους και υπηρεσίες χωρίς να πληκτρολογούν ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης. Αν και μπορεί να χρησιμοποιήσει βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας για την επαλήθευση της ταυτότητας του χρήστη, αυτή η μέθοδος δεν είναι ακριβώς ίδια με την τρέχουσα τεχνολογία σύνδεσης που συμπληρώνει αυτόματα τα πλαίσια σύνδεσης χρησιμοποιώντας αναγνώριση προσώπου ή δακτυλικά αποτυπώματα. Η τεχνολογία δημιουργεί ένα ζεύγος cryptographic key (ένα public και ένα private), που συσχετίζεται με τον λογαριασμό ενός χρήστη. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες που υποστηρίζουν την τεχνολογία passkeys χρησιμοποιούν το public key για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα ενός ατόμου ταιριάζοντάς το με το private key, που διατηρείται στη συσκευή του χρήστη.

Η PayPal προσφέρει passkey logins για χρήστες Android στις ΗΠΑ

Οι χρήστες των ΗΠΑ (αυτοί που καλύπτουν τις προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω), μπορούν να ενεργοποιήσουν τα passkeys για το PayPal στο Android, αφού πρώτα συνδεθούν στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί η επιλογή “create a passkey” και θα τους ζητηθεί να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους χρησιμοποιώντας τα βιομετρικά τους στοιχεία ή τον κωδικό πρόσβασης του τηλεφώνου τους.

Δείτε επίσης: Το 1Password θα θέσει σε λειτουργία τα Passkeys!

Αφού ολοκληρώσουν τη ρύθμιση, δεν θα χρειάζεται πλέον να πληκτρολογούν user names και passwords για να ελέγξουν τις αγορές με το PayPal στο Chrome.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση του passkey στο PayPal δεν θα αφαιρέσει τον κωδικό πρόσβασης από τον λογαριασμό, καθώς οι χρήστες θα τον χρειάζονται για να συνδεθούν σε μη υποστηριζόμενες συσκευές. (π.χ. η δυνατότητα δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στα Windows ή στο Android app).’

Δείτε επίσης: Πώς να προστατευτείτε από hackers – Tips για ασφάλεια συσκευών & accounts

Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα passkeys παρέχουν ισχυρότερη ασφάλεια, καθώς είναι ανθεκτικά στο phishing. Επίσης, δεδομένου ότι το ένα key από το ζεύγος διατηρείται στη συσκευή του χρήστη, οι πληροφορίες σύνδεσης των χρηστών δεν θα τεθούν σε κίνδυνο σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων μιας υπηρεσίας.

Πηγή: www.engadget.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS