ΑρχικήsecurityGoogle Play: Αναστολή του κινεζικού app Pinduoduo λόγω malware

Google Play: Αναστολή του κινεζικού app Pinduoduo λόγω malware

Η Google αποφάσισε να αναστείλει από το Play Store το Pinduoduo, μια κινεζική budget shopping εφαρμογή. Η εταιρεία ανακάλυψε malware σε ορισμένες εκδόσεις της.

Pinduoduo malware

Την Τρίτη, η Google δημοσίευσε μια δήλωση που προειδοποιούσε τους χρήστες για την παρουσία κακόβουλου λογισμικού σε ορισμένες εκδόσεις της εφαρμογής. Αυτές οι εκδόσεις δεν υπάρχουν πια στο Play Store.

Έχουμε αναστείλει την έκδοση Play της εφαρμογής για λόγους ασφαλείας ενώ συνεχίζουμε την έρευνά μας“, δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Δείτε επίσης: Οι χάκερ στοχεύουν .NET developers με κακόβουλα πακέτα NuGet

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των χρηστών, το Google Play Protect έχει ενεργοποιηθεί σε όλους, για να σαρώσει τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες σε τηλέφωνα Android, προκειμένου να ανιχνευθεί οποιαδήποτε επιβλαβής συμπεριφορά που συνδέεται με αυτές τις φερόμενες ως κακόβουλες εφαρμογές.

“Η αναγκαστική ενεργοποίηση του Google Play Protect έχει γίνει για να αποκλειστούν οι προσπάθειες εγκατάστασης αυτών των εντοπισμένων κακόβουλων εφαρμογών. Οι χρήστες που έχουν κατεβάσει κακόβουλες εκδόσεις της εφαρμογής στις συσκευές τους προειδοποιούνται και τους ζητείται να απεγκαταστήσουν την εφαρμογή“, ​​είπε ο εκπρόσωπος.

Το πρωί της Τρίτης, η Pinduoduo δήλωσε στο CNN ότι ενημερώθηκε από το Google Play για προσωρινή αναστολή της εφαρμογής, καθώς η τρέχουσα έκδοση “δεν συμμορφώνεται με την πολιτική του“.

Δείτε επίσης: Ferrari: Αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων αφού έλαβε σημείωμα λύτρων

Επικοινωνούμε με την Google για περισσότερες πληροφορίες. Μας είπαν ότι υπάρχουν πολλές άλλες εφαρμογές που έχουν επίσης ανασταλεί“, δήλωσε εκπρόσωπος του Pinduoduo.

Η κίνηση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κινεζική εταιρεία πίσω από την εφαρμογή, ειδικά αυτή την περίοδο που Αμερικανοί νομοθέτες έχουν κατηγορήσει εφαρμογές κινεζικής ιδιοκτησίας, όπως το TikTok, για απειλή της εθνικής ασφάλειας. Το Pinduoduo χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στην Κίνα, και είναι σπάνιο για τη Google να παγώνει τις λήψεις μιας τέτοιας σημαντικής εφαρμογής.

Το malware αναφέρεται σε οποιοδήποτε λογισμικό που έχει δημιουργηθεί για την κλοπή δεδομένων ή την παραβίαση και καταστροφή συσκευών (υπολογιστών και φορητών συσκευών) και δικτύων. Συχνά, οι κακόβουλοι φορείς προσπαθούν να εντάξουν κακόβουλο λογισμικό μέσα σε φαινομενικά νόμιμες εφαρμογές, για να εισέλθουν στις συσκευές πολλών χρηστών και να αποκτήσουν πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες στο τηλέφωνο ενός χρήστη.

Google Play Store
Google Play: Αναστολή του κινεζικού app Pinduoduo λόγω malware

Αν και τα επίσημα καταστήματα εφαρμογών, όπως το Google Play Store, είναι πιο ασφαλή από άλλα sites και καταστήματα, πάντα υπάρχει κίνδυνος να περάσει κάτι κακόβουλο, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις συσκευές των χρηστών.

Δείτε επίσης: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε με Predator Spyware διευθύντρια της Meta;

Το Pinduoduo είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας, με περίπου 900 εκατομμύρια χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί χρήστες που είχαν εγκατεστημένες τις κακόβουλες εκδόσεις της εφαρμογής, έχουν επηρεαστεί.

Το malware μπορεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή για τους χρήστες Android που χρησιμοποιούν το Play Store για λήψεις εφαρμογών. Ακολουθώντας, όμως, κάποιες καλές πρακτικές ασφάλειας, όπως ανάγνωση κριτικών πριν από τη λήψη εφαρμογών και έλεγχος των δεδομένων στα οποία ζητά πρόσβαση η εφαρμογή, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από κακόβουλο λογισμικό που παραμονεύει στο Play Store. Ενημερωθείτε για τις νέες απειλές και βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει ένα ενημερωμένο πρόγραμμα ασφαλείας σε όλες τις συσκευές σας, ώστε να είστε προστατευμένοι!

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS