ΑρχικήrapidalertChatGPT: Πώς το χρησιμοποιούν 10 διαφορετικές βιομηχανίες;

ChatGPT: Πώς το χρησιμοποιούν 10 διαφορετικές βιομηχανίες;

Το ChatGPT έχει μπει δυναμικά στη ζωή μας και όλο και περισσότερες βιομηχανίες πειραματίζονται μαζί του καθημερινά.

Το λανσάρισμα του ChatGPT της OpenAI, ενός AI chatbot που εκπαιδεύτηκε σε έναν κολοσσιαίο όγκο δεδομένων και κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022, δημιούργησε ευρεία ανησυχία αλλά και ενδιαφέρον σχετικά με την πιθανή επιρροή της τεχνητής νοημοσύνης στον εργασιακό κλάδο. Όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότεροι επαγγελματίες αναρωτιούνται: “Πώς θα διαμορφώσει το ChatGPT το επάγγελμά μου; Κατά συνέπεια, οι συζητήσεις γύρω από το θέμα έχουν ενταθεί.

Αρκετές βιομηχανίες ανησυχούν σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η τεχνητή νοημοσύνη. Για παράδειγμα, οι εκπαιδευτικοί και οι ακαδημαϊκοί έχουν εκφράσει την ανησυχία τους σχετικά με την πιθανή κατάχρηση του εργαλείου για αντιγραφή ή τη λογοκλοπή. Ένα δημοσίευμα μίλησε μάλιστα για το τέλος της εργασίας από το σπίτι (homework) όπως την ξέρουμε. Αλλά παρ’ όλα αυτά, άλλοι εξακολουθούν να βλέπουν πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι ευεργετική σε περιβάλλοντα μάθησης – συνεχίζουν να φαντάζονται τρόπους με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να βελτιώσει τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης.

ChatGPT βιομηχανίες

Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει (και ίσως να μην το κάνουμε ποτέ) αν πρέπει να εμπιστευόμαστε τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και του ChatGPT ή αν πρέπει να φοβόμαστε. Οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν το ChatGPT για να τους βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων στον κώδικά τους, ενώ οι κακόβουλοι φορείς το χρησιμοποιούν για τη δημιουργία κακόβουλου λογισμικού. Οι γιατροί έχουν γίνει μάρτυρες των εξαιρετικών αποτελεσμάτων των διαγνωστικών μεθόδων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά έχουν επίσης βιώσει τα λάθη που μπορεί να γίνουν από μια ανακρίβεια στη διάγνωση.

Δείτε επίσης: Άγιος Βαλεντίνος: Το ChatGPT μπορεί να χρησιμοποιηθεί για romance scams

Καθώς η συζήτηση γύρω από το αν η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι σύμμαχος ή αντίπαλος συνεχίζεται, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς 10 βιομηχανίες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το ChatGPT.

Ταξιδιωτική-τουριστική βιομηχανία

Προκειμένου να αξιολογήσει την ποιότητα των ταξιδιωτικών συμβουλών του, το Travel Weekly – ένα περιοδικό του κλάδου – προσπάθησε να συγκρίνει το ChatGPT με έναν ταξιδιωτικό σύμβουλο με εμπειρία. Η τεχνητή νοημοσύνη παρείχε αξιόπιστες απαντήσεις σε ερωτήματα όπως “Ποιο είναι το καλύτερο πολυτελές ξενοδοχείο σε ένα συγκεκριμένο μέρος;“- ωστόσο, δεν μπορούσε να συγκριθεί με την εμπειρία ενός επαγγελματία συμβούλου και τη σύνδεση με έναν πελάτη.

Νομικός κλάδος

Ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται πειράματα με το ChatGPT στο χώρο του δικαστηρίου. Ο δικαστής Juan Manuel Padilla Garcia της Κολομβίας έγινε ο πρώτος δικαστής που χρησιμοποίησε ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης για τη λήψη δικαστικής απόφασης. Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε το ChatGPT για να τον βοηθήσει να απαντήσει σε ορισμένα νομικά ερωτήματα σχετικά με την υπόθεσή του και στη συνέχεια συμπεριέλαβε τις απαντήσεις αυτές στην απόφασή του. Αυτό σηματοδοτεί ένα απίστευτο ορόσημο τόσο για την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης όσο και για το δικαστικό σύστημα!

Επιπλέον, το ChatGPT φαίνεται πως μπορεί να βοηθήσει και στη σύνταξη απλών νομικών εγγράφων. Για παράδειγμα, ένας δικηγόρος από τη Νέα Ζηλανδία ζήτησε από το AI chatbot να γράψει τη διαθήκη του.

ChatGPT: Πώς το χρησιμοποιούν 10 διαφορετικές βιομηχανίες;

Νομοθεσία

Τον περασμένο μήνα, το ChatGPT συνέταξε ένα νομοσχέδιο για τη ρύθμιση του generative artificial intelligence και κατατέθηκε στη Μασαχουσέτη. Αν και υπήρξε και κάποια ανθρώπινη συμβολή, ο γερουσιαστής Barry Finegold είπε ότι περισσότερο από το μισό κείμενο δημιουργήθηκε από το AI chatbot.

Real estate βιομηχανία

Με το ChatGPT, οι real estate agents μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν συναρπαστικές περιλήψεις ακινήτων με μερικές απλές λέξεις-κλειδιά. Αφού γίνουν μερικές γρήγορες προσαρμογές από έναν άνθρωπο, αυτές οι περιγραφές είναι έτοιμες να μοιραστούν και να αναρτηθούν!

Κατασκευαστική βιομηχανία

Το ChatGPT είναι σε θέση να δημιουργήσει χρονοδιαγράμματα που ταιριάζουν στο πεδίο απλών κατασκευαστικών έργων. Ακαδημαϊκοί από το New York University-Abu Dhabi παρείχαν στο AI μια κάτοψη, μια λίστα εργασιών και μια δήλωση πεδίου εφαρμογής. Ανακάλυψαν ότι, αν και δεν ήταν τέλειο, το ChatGPT ήταν σε θέση να βοηθήσει με τη βασική διαχείριση έργου.

Δείτε επίσης: Πώς θα χρησιμοποιήσετε το ChatGPT AI chatbot σε Android

ChatGPT βιομηχανίες

Marketing

Η Wistia, μια εταιρεία που ειδικεύεται στο μάρκετινγκ βίντεο, πειραματίζεται με τη δημιουργία βίντεο AI από την αρχή μέχρι το τέλος. To ChatGPT έγραψε το σενάριο για ένα διαφημιστικό βίντεο. Ζητήθηκε από το εργαλείο ένα κείμενο 60 δευτερολέπτων σε στυλ YouTube για την παρασκευή μηλόπιτας. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον άνθρωπο που το έλεγξε είναι ότι ήταν “ένα απίστευτο σημείο εκκίνησης για ένα σενάριο βίντεο“.

Τεχνολογικός κλάδος

Οι προγραμματιστές πειραματίζονται με την ικανότητα του ChatGPT να γράφει καλό κώδικα γρήγορα. Ένας προγραμματιστής μπόρεσε να δημιουργήσει μια ολόκληρη εφαρμογή χρησιμοποιώντας το AI εργαλείο, αν και η έξοδος απαιτούσε κάποια ανθρώπινη παρέμβαση.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπαθούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το ChatGPT, δημιουργώντας κακόβουλο λογισμικό. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι κάποιοι το καταφέρνουν χωρίς προηγούμενη εμπειρία.

Επίσης, το ChatGPT μπορεί να ανακαλύψει τα σφάλματα στον κώδικα που δεν λειτουργεί. Η εύρεση αυτών των σφαλμάτων μπορεί να είναι δύσκολη και χρονοβόρα για τους προγραμματιστές, οπότε αυτή η δυνατότητα είναι πολύ χρήσιμη.

Εκπαίδευση

Ήδη ορισμένοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί έχουν αρχίσει να δοκιμάζουν τις δυνατότητες του ChatGPT στα πλαίσια της διδακτικής διαδικασίας.

Για παράδειγμα, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να φτιάχνουν μαθησιακά πλάνα και να δημιουργούν άφθονο διδακτικό υλικό για να βοηθήσουν τους μαθητές τους, όπως δοκίμια, κουίζ κλπ. Κάποιοι έχουν αποφασίσει να αναθέσουν αυτή την εργασία στο ChatGPT. Ένας δάσκαλος δημοτικού σχολείου ζήτησε από το bot να δημιουργήσει ένα σχέδιο πολλαπλών μαθημάτων με θέμα τα ηφαίστεια και διαπίστωσε ότι το αποτέλεσμα ήταν καλό και ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση.

Δείτε επίσης: Opera browser: Θα ενσωματώσει σύντομα το ChatGPT

ChatGPT: Πώς το χρησιμοποιούν 10 διαφορετικές βιομηχανίες;

Υγεία

Πρόσφατα, επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου και ακαδημαϊκοί δοκίμασαν την ικανότητα του ChatGPT να κάνει διαγνώσεις σε ασθενείς. Ένας γιατρός επαίνεσε την ακρίβειά του εργαλείου ως “τρομακτικά καλή”- ωστόσο, παρατήρησε ότι ορισμένα από τα δεδομένα που έδωσε ήταν λανθασμένα ή ακόμη και κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από το ρομπότ – γι’ αυτό και σε έναν τομέα με τόσο κρίσιμες επιπτώσεις όπως η υγειονομική περίθαλψη, οι γιατροί δεν θα εξαρτηθούν πλήρως από την τεχνητή νοημοσύνη για τη διαγνωστική αξιολόγηση σύντομα.

Εκδόσεις-αρθρογραφία

Πολλοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί έχουν ήδη πειραματιστεί ζητώντας από το ChatGPT να γράψει άρθρα. Ωστόσο, τα δεδομένα εκπαίδευσης του AI περιλαμβάνουν πληροφορίες μόνο έως το 2021, καθιστώντας το επί του παρόντος ανίκανο να γράψει για τρέχοντα γεγονότα.

Είναι φανερό ότι όλο και περισσότερες βιομηχανίες αρχίζουν να πειραματίζονται με το ChatGPT για να δουν πώς θα μπορούσε να βοηθήσει στην καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών και στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Η επιτυχία που έχει ήδη σημειώσει κάνει πολλούς να αναρωτιούνται αν πρέπει να ανησυχούν για τη θέση εργασίας τους.

Πηγή: qz.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS