ΑρχικήinetΗ Lancia επιστρέφει ως εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων

Η Lancia επιστρέφει ως εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων

Στα 116 χρόνια της ιστορίας της, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Lancia βιώνει τώρα μια νέα αναγέννηση που σχετίζεται με την ηλεκτροκίνηση. Πρόσφατα, σε μια εκδήλωση “Design Day“, η θυγατρική της Stellantis παρουσίασε το δεκαετές σχέδιό της, στη διάρκεια του οποίου θα παρουσιάσει τρία μοναδικά Lancia EV μεταξύ 2024-2028. Η Lancia παρουσίασε ένα ριζοσπαστικό νέο σχέδιο για τα μελλοντικά της ηλεκτρικά οχήματα (EV) με τη μορφή ενός ενδιαφέροντος γλυπτού.

Δείτε επίσης: Amazon: 1000+ ηλεκτρικά φορτηγά της Rivian παραδίδουν πακέτα
Lancia

Ο Vincenzo Lancia και ο Claudio Fogolin ίδρυσαν την Lancia & C. Fabbrica Automobili, γνωστή σήμερα ως Lancia, στο Τορίνο της Ιταλίας το 1906. Κατά τα πρώτα 60 χρόνια λειτουργίας της, η αυτοκινητοβιομηχανία κατασκεύασε οχήματα εσωτερικής καύσης που ήταν πλούσια σε καινοτομίες. Αυτό περιλάμβανε την πρώτη παραγωγή ενός κινητήρα V6 σε πλήρη κλίμακα παραγωγής.

Το 1969, η Fiat αγόρασε τη Lancia. Η μάρκα συνέχισε να παράγει οχήματα τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, όπου σημείωσε επιτυχία στους αγώνες ράλι. Το 2007, όταν η Fiat Auto μετατράπηκε σε Fiat Group, η Lancia μετασχηματίστηκε μαζί της, προτού μετονομαστεί το 2011 για να σχεδιάσει νέα οχήματα που κατασκευάζονται από την Chrysler. Το 2015, το μόνο μοντέλο που πουλούσε πλέον η Lancia ήταν το Ypsilon, το οποίο διατίθεται προς το παρόν μόνο στην Ιταλία.

Υπήρξαν ανησυχίες ότι το όνομα Lancia θα εξαφανιζόταν εντελώς όταν η FCA μετατράπηκε σε Stellantis το 2021. Τώρα, στο πλαίσιο της στρατηγικής “Dare Forward 2030” για την ηλεκτροκίνηση, η Stellantis έδωσε στη Lancia μια νέα πνοή ως μάρκα με επίκεντρο τα EV.

Δείτε ακόμα: Volkswagen: Από το 2033 μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη

Τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Lancia δε θα κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα, αλλά στο μεταξύ, η εταιρεία μοιράστηκε το νέο της λογότυπο καθώς και μερικά από τα σχεδιαστικά στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή τους.

ηλεκτρικά οχήματα

Σε μια εκδήλωση “Design Day”, τα στελέχη και οι σχεδιαστές της ιταλικής μάρκας παρουσίασαν τη νέα εποχή τους με ένα γλυπτό. Το γλυπτό δεν απεικονίζει ένα EV, αλλά την κινητήρια δύναμη που θα εμπνεύσει μερικούς ανθρώπους να δημιουργήσουν EV στο μέλλον.

Το Lancia Pu+Ra Zero είναι ένα τρισδιάστατο γλυπτό που συμπυκνώνει τα σχέδια της εταιρείας να παραδίδει ηλεκτρικά οχήματα κάθε δύο χρόνια, αρχής γενομένης από το 2024. Αυτό το ταξίδι θα ξεκινήσει με μια αμιγώς ηλεκτρική, πρόσφατα σχεδιασμένη έκδοση του Ypsilon, ακολουθούμενη από ένα Delta EV.

Δείτε επίσης: Ford: Τέλος εποχής για το Fiesta – Εστίαση σε ηλεκτρικά οχήματα

Η Lancia παρουσίασε το όγδοο λογότυπό της, το οποίο χαρακτήρισε ως “Progressive Classic“. Αυτό το νέο λογότυπο αντικατοπτρίζει επίσης τη νέα κατεύθυνση της εταιρείας. Το λογότυπο της Flaminia του 1957 ενέπνευσε τον σημερινό βασικό σχεδιασμό, αλλά περιλαμβάνονται και πολλά άλλα στοιχεία από την ιστορία της Lancia. Το νέο στυλ γραμμάτων συμβολίζει την αναγέννηση αυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρεία.

Τέλος, η Lancia παρουσίασε ένα τρέιλερ για μια σειρά τριών επεισοδίων που καταγράφει την αναγέννηση της ιταλικής μάρκας. Το πρώτο επεισόδιο προσφέρει μια εικόνα για το τι συνέβη στα παρασκήνια που οδήγησαν στη σημερινή εκδήλωση Design Day.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS