ΑρχικήsecurityΗ Interpol κατέσχεσε 130 εκατομμύρια από κυβερνοεγκληματίες

Η Interpol κατέσχεσε 130 εκατομμύρια από κυβερνοεγκληματίες

Η Interpol αποκάλυψε πρόσφατα ότι έχει κατασχέσει χρήματα και εικονικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 130.000.000 δολαρίων από κυβερνοεγκληματίες και ξέπλυμα χρήματος.

Δείτε επίσης: Η Interpol δημιούργησε μια παγκόσμια αστυνομία Metaverse

Interpol

Η αστυνομική επιχείρηση με την ονομασία “HAECHI III” διήρκεσε από τις 28 Ιουνίου έως τις 23 Νοεμβρίου 2022 και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη περίπου χιλίων ατόμων.

Η ανακοίνωση της Interpol αναφέρει ότι η επιχείρηση οδήγησε σε 975 συλλήψεις και επέτρεψε να κλείσουν 1.600 υποθέσεις.

Επίσης, μπλοκαρίστηκαν σχεδόν 2.800 λογαριασμοί που σχετίζονται με τράπεζες και παρόχους εικονικών περιουσιακών στοιχείων που χρησιμοποιούνταν για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στο διαδίκτυο.

Οι πέντε κύριοι τύποι εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο που κόστισαν στα θύματα 2,7 εκατομμύρια δολάρια είναι οι εξής: απάτες με ειδύλλια, φωνητικό ψάρεμα, sextortion, επενδυτική απάτη και ξέπλυμα χρήματος που σχετίζεται με παράνομα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια.

Η δράση αυτή είχε ως αποτέλεσμα η Interpol να δημιουργήσει 95 ειδοποιήσεις, ενώ παράλληλα εντόπισε δεκαέξι νέες τάσεις εγκληματικότητας. Αυτό θα βοηθήσει τις αρχές επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο να στοχεύουν καλύτερα τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Οι νέες τάσεις στην απάτη αφορούν ρομαντικές και επενδυτικές απάτες τις οποίες έχουν ανανεώσει οι κακόβουλοι δράστες.

Δείτε ακόμα: Η Interpol εκδίδει red notice για τον Do Kwon ιδρυτή του Terraform Labs

κυβερνοεγκληματίες

Και όχι μόνο αυτό, αλλά η INTERPOL είδε επίσης αύξηση του αριθμού των απατεώνων που χρησιμοποιούν κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων για να επικοινωνούν με τα θύματα σχετικά με επενδυτικά προγράμματα.

Η επιχείρηση HAECHI III έχει δύο σημεία αναφοράς:

  • Η σύλληψη δύο Κορεατών στην Ελλάδα και την Ιταλία, οι οποίοι είχαν κλέψει 29.100.000 δολάρια από 2.000 θύματα στην Κορέα.
  • Η πρόσφατη σύλληψη μιας ομάδας εγκληματιών με έδρα την Ινδία που παρίσταναν τους αξιωματικούς της INTERPOL και εξαπατούσαν τα θύματα να τους καταβάλλουν σχεδόν 160.000 δολάρια σε κρυπτονόμισμα.

Η αποτελεσματικότητα της INTERPOL φάνηκε πιο πρόσφατα με τον μηχανισμό πρωτοκόλλου ταχείας αντίδρασης κατά του ξεπλύματος χρήματος (ARRP).

Χάρη στην ARRP, μια ιρλανδική εταιρεία που εξαπατήθηκε από απατεώνες (BEC) πήρε πίσω 1.250.000 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό ήταν το συνολικό χρηματικό ποσό που έχασε η εταιρεία πριν εμπλακεί η ARRP και τη βοηθήσει να πάρει πίσω τα χρήματά της.

Δείτε επίσης: Οι κυβερνοεγκληματίες εντοπίζουν και παραβιάζουν εκτεθειμένες υπηρεσίες σε λιγότερο από 24 ώρες

Το ARRP έχει βοηθήσει τους αξιωματούχους των αρχών επιβολής του νόμου να ανακτήσουν περιουσιακά στοιχεία αξίας 120.000.000 δολαρίων από τον Ιανουάριο του 2022, όταν ξεκίνησε η δοκιμή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS