ΑρχικήinetΗ Interpol εκδίδει red notice για τον Do Kwon ιδρυτή του Terraform...

Η Interpol εκδίδει red notice για τον Do Kwon ιδρυτή του Terraform Labs

Η Interpol εξέδωσε Red Notice κατά του Do Kwon ιδρυτή του Terraform Labs, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Δείτε επίσης: Η Νότια Κορέα ζητάει από την Interpol να εκδώσει κόκκινη ειδοποίηση για τον Do Kwon

Ο ιδρυτής του Terraform Labs, Do Kwon, επέβλεπε την κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων Terra Luna και UST τον Μάιο, κάνοντας wipe out περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια από τα κεφάλαια των επενδυτών.

Το Red Notice θεωρείται το πλησιέστερο όργανο σε διεθνές ένταλμα σύλληψης, χρησιμεύοντας ως αίτημα προς τις αρχές επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο για τον εντοπισμό και την προσωρινή σύλληψη του ατόμου.

Δείτε επίσης: Η Νότια Κορέα εκδίδει ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του Terra, Do Kwon

Η Interpol μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει το Red Notice στον ιστότοπό της αλλά το Bloomberg ανέφερε ότι η διεθνής οργάνωση criminal police είχε θέσει σε εφαρμογή την ανακοίνωση το Σαββατοκύριακο.

Η εμπλοκή της Interpol ακολουθεί αίτημα των εισαγγελέων στη Νότια Κορέα, οι οποίοι ερευνούν καταγγελίες για απάτη και οικονομικά εγκλήματα.

interpol Do Kwon

Μετά από εικασίες για το πού βρίσκεται την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Kwon ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν στη διαδικασία υπεράσπισης του Terraform Labs σε «πολλαπλές δικαιοδοσίες», αλλά αρνήθηκε ότι υπήρχε ένταλμα για τη σύλληψή του.

Δείτε επίσης: 8 αυτοκτονίες λόγω πτώσης του crypto Luna – Τι αληθεύει;

Η Εισαγγελία της Νότιας Περιφέρειας της Σεούλ αντέκρουσε αυτόν τον ισχυρισμό, λέγοντας στο τοπικό μέσο ενημέρωσης Yonhap ότι είχε «στοιχεία» ότι ο Kwon προσπαθούσε να δραπετεύσει. Έτσι έφτασε στο σημείο να ζητήσει από την Interpol να έκδωσει Red Notice για τον Do Kwon.

Το σύστημα Terra Luna κατέρρευσε τον Μάιο, με την τιμή και των δύο token να πέφτει σχεδόν στο μηδέν και οι επιπτώσεις να πλήττουν την ευρύτερη crypto-αγορά.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS