ΑρχικήsecurityΦιλορωσική ομάδα "έριξε" το site του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσω DDoS

Φιλορωσική ομάδα “έριξε” το site του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσω DDoS

Το site του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τέθηκε εκτός λειτουργίας για μερικές ώρες, λόγω επίθεσης DDoS (Distributed Denial of Service) από φιλορωσική hacktivist ομάδα (μέλος της Killnet). Οι επιθέσεις DDoS συμβαίνουν όταν ένας κακόβουλος φορέας κατακλύζει έναν ιστότοπο με traffic, προκαλώντας την κατάρρευση ή τη σημαντική επιβράδυνση του ιστότοπου.

Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Φιλορωσική ομάδα “έριξε” το site Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσω DDoS

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιβεβαίωσε το περιστατικό, λέγοντας ότι οι “IT ειδικοί του Κοινοβουλίου το αντιμετωπίζουν και προστατεύουν τα συστήματά μας“.

Δείτε επίσης: Το ενημερωμένο RapperBot malware στοχεύει game servers σε επιθέσεις DDoS

Ο Jaume Duch, Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας και Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξήγησε ότι η κατάρρευση της ιστοσελίδας οφειλόταν σε επίθεση DDoS που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Η διαθεσιμότητα του ιστότοπου Europarl_EN επηρεάζεται επί του παρόντος λόγω υψηλών επιπέδων traffic“, δήλωσε ο Duche.

Αυτό το traffic σχετίζεται με μια επίθεση DDOS (Distributed Denial of Service). Οι ομάδες EP εργάζονται για την επίλυση αυτού του ζητήματος το συντομότερο δυνατό“.

​Η επίθεση σημειώθηκε αφού το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε τη Ρωσία ως κράτος-χορηγό της τρομοκρατίας και οι ευρωβουλευτές ζήτησαν περαιτέρω απομόνωση της Ρωσίας.

Το κοινοβούλιο καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να απομονώσει περαιτέρω τη Ρωσία διεθνώς, ακόμη και όταν πρόκειται για τη συμμετοχή της Ρωσίας σε διεθνείς οργανισμούς και φορείς όπως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών“, αναφέρεται σε δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε.

Δείτε επίσης: Η ομάδα Killnet ισχυρίζεται ότι έχει κάνει DDoS επίθεση στο site του FBI

Οι ευρωβουλευτές θέλουν, επίσης, να μειωθούν οι διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία, να περιοριστούν στο ελάχιστο οι επαφές της ΕΕ με επίσημους Ρώσους εκπροσώπους και να κλείσουν και να απαγορευθούν τα ρωσικά κρατικά ιδρύματα στην ΕΕ που διαδίδουν προπαγάνδα σε όλο τον κόσμο“.​

DDoS Killnet Φιλορωσική ομάδα
Φιλορωσική ομάδα “έριξε” το site Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσω DDoS

Ομάδες υπέρ του Κρεμλίνου στοχεύουν ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς ιστότοπους από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Πιο πρόσφατα, η Killnet πραγματοποίησε επιθέσεις DDoS με στόχο σελίδες αμερικανικών αεροδρομίων.

Μια εβδομάδα πριν, προσπάθησαν να ρίξουν πολλούς κυβερνητικούς ιστότοπους των ΗΠΑ στο Κολοράντο, το Κεντάκι και το Μισισιπή – με ελάχιστη επιτυχία. Ωστόσο, κατάφεραν να θέσουν εκτός λειτουργίας μερικά sites για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Δείτε επίσης: FBI και CISA: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις επιθέσεις DDoS

Η Killnet ισχυρίστηκε επίσης ότι έριξε τον ιστότοπο του Protected Critical Information Management System της CISA, αφού οι επιθέσεις της στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ στις αρχές Οκτωβρίου, αποτράπηκαν πριν επηρεάσουν πραγματικά την υποδομή του οργανισμού.

Επιπλέον, στόχευσαν χώρες που τάχθηκαν στο πλευρό της Ουκρανίας, όπως η Ρουμανία και η Ιταλία στο παρελθόν, ενώ η “υποομάδα” Legion επιτέθηκε σε βασικές οντότητες στη Νορβηγία και τη Λιθουανία για ανάλογους λόγους.

Τον περασμένο μήνα, το FBI ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις DDoS που πραγματοποιούνται από φιλορωσικούς πράκτορες (όπως συνέβη με το site του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) έχουν ελάχιστα αποτελέσματα στους στόχους τους. Η επίθεση επικεντρώνεται συνήθως σε δημόσιους πόρους, όπως ιστότοπους, αντί για πραγματικές υπηρεσίες, οδηγώντας σε πολύ μικρή αναστάτωση.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS