ΑρχικήsecurityΚυβερνοεπίθεση στην φιλανθρωπική οργάνωση The Smith Family

Κυβερνοεπίθεση στην φιλανθρωπική οργάνωση The Smith Family

Η αυστραλιανή φιλανθρωπική οργάνωση The Smith Family έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης που μπορεί να έδωσε στους χάκερ πρόσβαση σε πληροφορίες δωρητών.

Δείτε επίσης: DraftKings: Χάθηκαν 300.000 δολάρια από credential stuffing

The Smith Family

Δείτε επίσης: Aurora malware: Όλο και περισσότεροι hackers το χρησιμοποιούν

Ένα μη εξουσιοδοτημένο τρίτο μέρος προσπαθούσε να κλέψει χρήματα από το φιλανθρωπικό ίδρυμα The Smith Family, χρησιμοποιώντας το email account ενός μέλους της ομάδας.

“Λάβαμε άμεσα μέτρα και μπορέσαμε να αποτρέψουμε τις προσπάθειες των χάκερ”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Doug Taylor. “Μόλις αντιληφθήκαμε το πρόβλημα, λάβαμε μέτρα για την προστασία των συστημάτων μας. Αφού συνέβη το περιστατικό, διενεργήσαμε έρευνα και προσλάβαμε ειδικούς εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τι συνέβη.”

Καθώς ο οργανισμός The Smith Family ανακάλυψε ότι οι πληροφορίες μεμονωμένων δωρητών μπορεί να εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια του hack.

Ο κ. Taylor δήλωσε ότι τα προσωπικά στοιχεία των δωρητών που εκτέθηκαν μπορεί να περιλαμβάνουν συνδυασμό ονομάτων, αριθμών τηλεφώνου, διευθύνσεων ή/και διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το αν η πληρωμή μιας δωρεάς ήταν επιτυχής ή απορρίφθηκε, καθώς και το ποσό της δωρεάς.

Το πρώτο και το τελευταίο τετραψήφιο ψηφίο των πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών μπορεί επίσης να έχουν εκτεθεί.

Ο κ. Taylor δήλωσε ότι η The Smith Family μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δεν αποκτήθηκε πρόσβαση σε μεσαία ψηφία, ημερομηνία λήξης ή αριθμούς CVV, επειδή η The Smith Family δεν αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες στα συστήματά της.

Οι χάκερ δεν έχουν πρόσβαση σε προσωπικά έγγραφα ταυτότητας, όπως διαβατήρια ή άδειες οδήγησης, επειδή η φιλανθρωπική οργάνωση δεν τα χρησιμοποιεί.

Δείτε επίσης: Η ρωσική ομάδα Killnet «έριξε» το website του πρίγκιπα William

Η φιλανθρωπική οργάνωση επικοινώνησε με τους δωρητές για να τους ενημερώσει ότι μπορεί να έχουν επηρεαστεί και ζήτησε συγγνώμη για “οποιαδήποτε ταλαιπωρία” προκλήθηκε από το περιστατικό.

Πηγή πληροφοριών: thewest.com.au

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS