ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ NASA επιβεβαιώνει ότι βρέθηκαν υποβρύχια συντρίμμια του διαστημικού λεωφορείου Challenger

Η NASA επιβεβαιώνει ότι βρέθηκαν υποβρύχια συντρίμμια του διαστημικού λεωφορείου Challenger

Στις 28 Ιανουαρίου 1986, το διαστημικό λεωφορείο Challenger εξερράγει μόλις 73 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση, σκοτώνοντας και τα επτά μέλη του πληρώματος που επέβαιναν σε αυτό και επιφέροντας ένα καταστροφικό πλήγμα στη NASA, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον κόσμο γενικότερα. Η καταστροφή είχε επίσης βαθύ αντίκτυπο στην κοινή γνώμη για τη διαστημική εξερεύνηση.

Δείτε επίσης: Η NASA ανέπτυξε Plan B για την αποστολή στον Psyche

Challenger

Τώρα ένα θραύσμα του διαστημικού σκάφους ανακαλύφθηκε στον πυθμένα του ωκεανού στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα.

Το συνεργείο ντοκιμαντέρ του History Channel ανακάλυψε το θραύσμα ενώ έψαχνε για τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου. Την Πέμπτη, η NASA εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι μετά την εξέταση του υλικού, επιβεβαίωσε ότι το τμήμα προέρχεται από το Challenger. Μετά τις καταστροφές των Challenger και Columbia, η NASA προσπάθησε να βελτιώσει τα πρωτόκολλα ασφαλείας της.

Δείτε ακόμα: NASA επιστροφή στο φεγγάρι: Γίνονται δοκιμές σε περιοχή που προσομοιώνει το σεληνιακό έδαφος

NASA

Την Πέμπτη, το History Channel έδωσε στους τηλεθεατές μια μικρή γεύση από μια επερχόμενη εκπομπή σχετικά με την ανακάλυψη του μυστηριώδους τεχνουργήματος. Τα επεισόδια θα είναι μέρος της σειράς The Bermuda Triangle: Into Cursed Waters, παρόλο που τα κομμάτια του Challenger δεν βρέθηκαν στο Τρίγωνο των Βερμούδων, μια ωκεάνια περιοχή που έχει τη φήμη ότι εξαφανίζονται πλοία και αεροσκάφη.

Τα πλάνα δείχνουν δύτες να απομακρύνουν την άμμο από το τεχνούργημα, ενώ τα ψάρια κολυμπούν πάνω από αυτό. Το τμήμα έχει μήκος περίπου 6 μέτρα και αποτελείται από πλακίδια 20 εκατοστών. 

Δείτε επίσης: NASA: Ανακοινώθηκε η επιτροπή για τη μελέτη γύρω από τα UFO

Αν και η NASA αρνήθηκε να πει από ποιο τμήμα του διαστημικού λεωφορείου προήλθε το εύρημα, τα θερμικά πλακίδια φαίνονται παρόμοια με εκείνα στην κάτω πλευρά του διαστημοπλοίου. Η διαστημική υπηρεσία συλλέγει συντρίμμια από την καταστροφή όλα αυτά τα χρόνια. Το 1996, μέρος της αριστερής πτέρυγας του διαστημικού λεωφορείου ξεβράστηκε στην ακτή της Φλόριντα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS