ΑρχικήyoutubeNASA: Ανακοινώθηκε η επιτροπή για τη μελέτη γύρω από τα UFO

NASA: Ανακοινώθηκε η επιτροπή για τη μελέτη γύρω από τα UFO

Η πολυαναμενόμενη μελέτη της NASA σχετικά με την διερεύνηση των UFO ξεκινά σήμερα.

Τον Ιούνιο, η διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργήσει μια επιτροπή για τη διερεύνηση των UFO ή “αγνώστων εναέριων φαινομένων“, όπως λέγονται το τελευταίο διάστημα. Η ανεξάρτητη μελέτη είχε προγραμματιστεί για το φθινόπωρο, θα κοστίσει λιγότερο από 100.000 δολάρια και θα διαρκέσει περίπου εννέα μήνες, σύμφωνα με αξιωματούχους της NASA.

Δείτε επίσης: Οι “Πυλώνες της Δημιουργίας” μέσα από τα μάτια του James Webb

NASA UFO
NASA: Ανακοινώθηκε η επιτροπή για τη μελέτη γύρω από τα UFO

Το φθινόπωρο έχει φτάσει και όπως φαίνεται, οι ερευνητές ξεκινούν από σήμερα την ενδιαφέρουσα αυτή μελέτη.

Η μελέτη αυτή θα εξετάσει παρατηρήσεις “αγνώστων εναέριων φαινομένων” που είχαν συλλεχθεί στο παρελθόν. Η επιτροπή θα εξετάσει μόνο μη διαβαθμισμένες πληροφορίες και αναφορές, συνεπώς δεν θα έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα στρατιωτικά δεδομένα. Οι ερευνητές θα εστιάσουν στο πώς θα μπορούσαν να οργανωθούν καλύτερα και να αναλυθούν στο μέλλον τέτοια δεδομένα για να ρίξουν περισσότερο φως στα μυστήρια του ουρανού.

Η εξερεύνηση του άγνωστου στο διάστημα και την ατμόσφαιρα βρίσκεται στο επίκεντρο του ποιοι είμαστε στη NASA“, δήλωσε ο Thomas Zurbuchen, αναπληρωτής διαχειριστής του Science Mission Directorate (SMD) στα κεντρικά γραφεία της NASA.

Η κατανόηση των δεδομένων που έχουμε γύρω από μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα είναι κρίσιμη για να μας βοηθήσει να βγάλουμε επιστημονικά συμπεράσματα για το τι συμβαίνει στον ουρανό μας“, πρόσθεσε. “Τα δεδομένα είναι η γλώσσα των επιστημόνων και κάνουν το ανεξήγητο εξηγήσιμο“.

Η NASA είχε αναφέρει προηγουμένως ότι ο επικεφαλής της ομάδας μελέτης των UFO θα είναι ο αστροφυσικός David Spergel, πρόεδρος του Simons Foundation, και ότι ο αξιωματούχος της NASA που ενορχηστρώνει την προσπάθεια είναι ο Daniel Evans, ο βοηθός αναπληρωτής διαχειριστής για την έρευνα στο SMD.

Δείτε επίσης: Το αεροπλάνο X-59 της NASA ίσως επιτρέψει εμπορικές πτήσεις με την ταχύτητα του ήχου

Όμως, τώρα, η NASA αποκάλυψε την πλήρη ομάδα. Θα υπάρχουν 16 ερευνητές από διάφορους τομείς, από την αστρονομία μέχρι την ωκεανογραφία, την επιστήμη των υπολογιστών και τη δημοσιογραφία. Υπάρχει ακόμη και ένας πρώην αστροναύτης της NASA.

Ακολουθούν τα μέλη της ομάδας μελέτης των UFO με αλφαβητική σειρά (εκτός από τον David Spergel):

  • Anamaria Berea, αναπληρώτρια καθηγήτρια υπολογιστικής και επιστήμης δεδομένων στο George Mason University, ερευνητική συνεργάτης του SETI Institute στο Mountain View, Καλιφόρνια και ερευνήτρια στο Blue Marble Space Institute of Science στο Σιάτλ.
  • Federica Bianco, καθηγήτρια στο University of Delaware στο Τμήμα Φυσικής και Αστροφυσικής, στο Biden School of Public Policy and Administration και στο Urban Observatory.
  • Paula Bontempi, κοσμήτορας του Graduate School of Oceanography στο Πανεπιστήμιο του Rhode Island (URI) και καθηγήτρια ωκεανογραφίας στο URI.
  • Reggie Brothers, λειτουργικός συνεργάτης στην AE Industrial Partners στη Boca Raton, της Φλόριντα και πρώην διευθύνων σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BigBear.ai στην Κολούμπια.
  • Jen Buss, Διευθύνων Σύμβουλος του Potomac Institute of Policy Studies στο Arlington της Βιρτζίνια.
  • Nadia Drake, ανεξάρτητη επιστημονική δημοσιογράφος και συνεισφέρουσα συγγραφέας στο National Geographic.
  • Mike Gold, εκτελεστικός αντιπρόεδρος Civil Space and External Affairs στο Redwire στο Jacksonville της Φλόριντα και πρώην συνεργάτης της NASA για τη Space Policy and Partnerships.
  • David Grinspoon, ανώτερος επιστήμονας στο Planetary Science Institute στο Tucson της Αριζόνα, και συχνός σύμβουλος της NASA για την εξερεύνηση του διαστήματος.
  • Scott Kelly, πρώην αστροναύτης της NASA, δοκιμαστικός πιλότος, πιλότος μαχητικού και συνταξιούχος καπετάνιος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
  • Matt Mountain, πρόεδρος της Ένωσης Πανεπιστημίων για την Έρευνα και την Αστρονομία και επιστήμονας τηλεσκόπιου για το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA.
  • Warren Randolph, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του τμήματος Διερεύνησης και Πρόληψης Ατυχημάτων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) για την Ασφάλεια της Αεροπορίας·
  • Walter Scott, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής τεχνολογίας στην εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας Maxar.
  • Joshua Semeter, καθηγητής ηλεκτρολογίας και μηχανικής υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και διευθυντής του Κέντρου Διαστημικής Φυσικής της σχολής.
  • Karlin Toner, εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Πολιτικής και Σχεδίων Αεροπορίας της FAA και πρώην διευθυντής της παγκόσμιας στρατηγικής της FAA·
  • Shelley Wright, αναπληρώτρια καθηγήτρια φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Κέντρο Αστροφυσικής και Διαστημικών Σπουδών του Σαν Ντιέγκο.
NASA: Ανακοινώθηκε η επιτροπή για τη μελέτη γύρω από τα UFO

Τα παραπάνω είναι συντομευμένες εκδόσεις του βιογραφικού των επιστημόνων. Μπορείτε να διαβάσετε τις πλήρεις εκδόσεις σε αυτήν την ανάρτηση.

Η NASA συγκέντρωσε μερικούς από τους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο, επαγγελματίες δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης, [και] ειδικούς στην αεροδιαστημική ασφάλεια, με σκοπό να δούμε πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε την πλήρη εστίαση της επιστήμης και των δεδομένων στα UFO ή άγνωστα εναέρια φαινόμενα“, είπε στην ίδια δήλωση ο Evans.

Δείτε επίσης: NASA: Θα εξερευνήσει την Αφροδίτη με ένα αερόστατο

Τα ευρήματα της ομάδας θα δημοσιοποιηθούν στα μέσα του 2023, όταν ολοκληρωθεί η μελέτη. Η NASA δεσμεύτηκε ότι τα ευρήματα της επιτροπής θα δοθούν στη δημοσιότητα “με βάση τις αρχές της NASA για διαφάνεια, ειλικρίνεια και επιστημονική ακεραιότητα“.

Πηγή: www.space.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS