ΑρχικήinetBill Gates: "Κρυπτονομίσματα και NFT βασίζονται στη θεωρία του χαζού"

Bill Gates: “Κρυπτονομίσματα και NFT βασίζονται στη θεωρία του χαζού”

Μιλώντας σε ομιλία του TechCrunch για την κλιματική αλλαγή την Τρίτη, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, περιέγραψε το φαινόμενο κρυπτονομίσματα και NFT ως κάτι που «100% βασίζεται στη θεωρία του μεγαλύτερου χαζού».

Ο Bill gates δεν είναι λάτρης των κρυπτονομισμάτων.

Αναφέρεται στην ιδέα ότι τα υπερτιμημένα περιουσιακά στοιχεία θα αυξηθούν στην τιμή όταν υπάρχουν αρκετοί επενδυτές πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για αυτούς.

Ο Bill Gates αστειεύτηκε ότι «οι ακριβές ψηφιακές εικόνες πιθήκων» θα «βελτίωναν τον κόσμο πάρα πολύ» αναφερόμενος στην πολυδιαφημισμένη συλλογή Bored Ape Yacht Club NFT.

Τα NFT είναι μάρκες που δεν μπορούν να ανταλλαχθούν το ένα με το άλλο. Συχνά διαφημίζονται ως ένας τρόπος για να αποδειχθεί η ιδιοκτησία ψηφιακών στοιχείων, όπως συλλεκτικά αντικείμενα τέχνη ή αθλητικών. Oι κριτικοί τα βλέπουν ως υπερδιαφημισμένα και δυνητικά επιβλαβή για το περιβάλλον, δεδομένης της δυναμικής φύσης των κρυπτονομισμάτων. Πολλά NFT είναι χτισμένα στο δίκτυο πίσω από το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο διακριτικό.

«Έχω συνηθίσει σε κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων όπως μια φάρμα όπου έχουν παραγωγή, η σαν μια εταιρεία όπου παράγουν προϊόντα», είπε ο Gates.

Όσον αφορά την κρυπτογράφηση, «Δεν εμπλέκομαι σε αυτό», πρόσθεσε ο Bill Gates.

Τα κρυπτονομίσματα υποχώρησαν απότομα αυτή την εβδομάδα αφού η Celsius, μια εταιρεία δανειοδότησης κρυπτονομισμάτων, διέκοψε όλες τις αναλήψεις λογαριασμού. Η καταστροφή έχει τροφοδοτήσει φόβους για ένα επερχόμενο γεγονός αφερεγγυότητας για τους βαθμούς κελσίου και πιθανές αρνητικές επιπτώσεις σε άλλα μέρη της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Από την πλευρά του, ο Celsius λέει ότι «εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για την κοινότητα μας».

Ο ταλαιπωρημένος κόσμος των κρυπτονομισμάτων βρέθηκε σε αδιέξοδο μετά την κατάρρευση του UST ενός λεγόμενου «stablecoin» που προοριζόταν να αξίζει 1 δολάριο και της luna. Στο απόγειο τους, και τα δύο κρυπτονομίσματα είχαν συνολική αξία 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Bitcoin διαπραγματεύτηκε τελευταία στα 21.107$ την Τετάρτη, σημειώνοντας πτώση 7% τις τελευταίες 24 ώρες. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχει διαγράψει πάνω από το ήμισυ της αξίας του από τις αρχές του 2022

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS