ΑρχικήinetBill Gates: "Το Bitcoin προκαλεί θανάτους με άμεσο τρόπο"

Bill Gates: “Το Bitcoin προκαλεί θανάτους με άμεσο τρόπο”

O Bill Gates, συνιδρυτής της Microsoft, σε πρόσφατη δήλωση τοποθετήθηκε πάνω στη φημολογούμενη συμμετοχή του στις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Δεν πρόκειται να συμμετάσχω στις εκλογές. Συμφωνώ με την άποψη ότι είναι σημαντικό ο Πρόεδρος να σκέφτεται μακροπρόθεσμα για τον ρόλο των ΗΠΑ στον κόσμο, την έρευνα για την επίλυση κρίσιμων ασθενειών, για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος και τη βελτίωση της εκπαίδευσης.» εξηγεί ο Bill Gates.Bill Gates

Όσον αφορά την τεχνολογία, ο Βill Gates τόνισε ότι αυτό που του λείπει περισσότερο από τις ημέρες που δούλευε στη Microsoft είναι η «επείγουσα ανάγκη σε ό, τι κάναμε να παραμένουμε ένα βήμα μπροστά».

Τη δεδομένη περίοδο, ο Βill Gates είναι απλώς τεχνικός σύμβουλος του CEO, Satya Nadella, της Microsoft και μολονότι είχε υποσχεθεί ότι θα διαθέτει έναν πιο ενεργό ρόλο στην εταιρεία, η φιλανθρωπική του δράση για την καταπολέμηση ασθενειών όπως η ελονοσία αποτελεί προτεραιότητα του.

Ένα κρίσιμο θέμα που σχολίασε αρνητικά ο Bill Gates και αξίζει αν σημειώσουμε είναι εκείνο των κρυπτοσυχνότητων, τις οποίες επικρίνει λόγω της ανωνυμία τους.

«Η ικανότητα των κυβερνήσεων να ξεσκεπάζει το ξέπλυμα χρήματος, τη φοροδιαφυγή και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας είναι αρκετά σημαντική. Αυτή τη στιγμή τα κρυπτογραφικά νομίσματα χρησιμοποιούνται για την αγορά ναρκωτικών, προκαλώντας έτσι θανάτους με πολύ άμεσο τρόπο.» υπογράμμισε ο Gates.

Σε γενικές γραμμές, ο Bill Gates κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του αναφέρθηκε περισσότερο στις ιεραποστολικές δράσεις του παρά σε θέματα που αφορούν τις διάφορες κόντρες που προκύπτουν μεταξύ της Microsoft και άλλων κολοσσών τεχνολογίας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS